Clicky

 
Transport Online - MAAT E-Mobility: met een nieuwe divisie pionieren in de markt van elektrische bedrijfsvoertuigen

MAAT E-Mobility: met een nieuwe divisie pionieren in de markt van elektrische bedrijfsvoertuigen

MAAT E-Mobility: met een nieuwe divisie pionieren in de markt van elektrische bedrijfsvoertuigen
03-06-2021 10:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ALBLASSERDAM - “Wij hebben alle kennis in huis, dus waarom zouden wij ons niet bemoeien met één van de grootste duurzaamheidsuitdagingen binnen de mobiliteit van dit moment?”

Je hebt ze vast wel eens zien rijden; Elektrische Wijkhoppers in de regio Drechtsteden, de fooddelivery bezorgdiensten, elektrische wagens bij zorginstellingen of elektrische voertuigen bij gemeentewerken. De verwachting is dat deze vervoersmiddelen in de nabije toekomst meer regel dan uitzondering zullen zijn. MAAT, vooral bekend om hun opvallende rode vrachtwagens, gaat zich met hun nieuwe divisie MAAT E-Mobility richten op het onderhouden, verkopen en verhuren van deze elektrische voertuigen.

“Met MAAT E-Mobility gaan we pionieren in een snelgroeiende markt”, vertelt algemeen directeur Arjan Maat. “Een spannende stap, maar ook eentje die wij met het volste vertrouwen nemen. Wij hebben de afgelopen jaren veel kennis opgedaan binnen onze divisie interne transportmiddelen (o.a. heftrucks) en wij kennen de logistiek- en transportsector bovendien op ons duimpje. Het zou zonde zijn als wij deze opportunity aan ons voorbij laten gaan. Vooral omdat steeds meer instellingen en bedrijven hun wagenpark willen of moeten verduurzamen.”

De verwachting is namelijk dat het aantal bedrijven dat de komende jaren gaat verduurzamen explosief zal groeien. Niet in de laatste plaats vanwege de klimaatdoelstellingen die vanuit Europa opgelegd worden. Het is de bedoeling om vanaf 2025 een flink aantal stadskernen volledig emissievrij te hebben. Daarnaast blijkt uit onderzoek van onder andere ABN AMRO dat 87 procent van de logistieke professionals vindt dat het goederenvervoer in de stad schoner moet.

Arjan Maat: “Elektrische voertuigen bieden dan uitkomst. Apothekers die hun medicijnen rondbrengen in een elektrisch aangedreven voertuig, maaltijd- en pakketbezorgers die niet langer een vervuilende auto of scooter pakken of de plantsoenendienst die hiermee verduurzaamt. Maar je kunt ook denken aan makelaars, zorgverleners of hoveniers die binnen de grenzen van een stad of dorp voor elektrisch gaan, tevens ziet MAAT kansen om in de (petro)chemie en industrie deze elektrische voertuigen in te zetten’’.

Bij MAAT E-Mobility worden elektrische bedrijfsvoertuigen onderhouden, maar je kunt ze ook kopen of huren. “Wij bieden een totaalpakket. Ons voornaamste doel is volledige ontzorging. Onze goed opgeleide servicemonteurs sleutelen op locatie aan alle voorkomende elektrische bedrijfsvoertuigen, met onze 24/7 service zijn we bovendien snel beschikbaar en de kwaliteit is uiteraard hetzelfde als dat men al van MAAT gewend is.”

Met een aantal nieuwe klanten kent MAAT E-Mobility een mooie start. Inmiddels is de showroom aan het Nieuwland Parc in Alblasserdam gevuld met elektrische demovoertuigen van onder andere het merk Addax en Flinc. De elektrische voertuigen kunnen bijna volledig naar klantenwens worden opgebouwd, bijvoorbeeld met een open of gesloten (kiep)bak.

Directeur van MAAT Heftrucks Pierre Buse vertelt: “MAAT E-Mobility heeft het tij mee. Veel van de door ons te leveren modellen sluiten naadloos aan op de vraag van bijvoorbeeld forensen en (logistieke) dienstverleners die op zoek zijn naar comfortabel en duurzaam vervoer. Bovendien verwachten wij dat de explosief gestegen vraag naar onder andere thuisbezorging - ook na de corona crisis - van structurele aard is. Onze (cargo) voertuigen, het alternatief voor bestelbusjes in de stedelijke gebieden, gaan daar naar verwachting volop van profiteren.”

Voor meer informatie over MAAT E-Mobility kunt u contact opnemen met Viggo Bok of Jeroen van Hemert via telefoonnummer 078 691 2800.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden