Clicky

 
Transport Online - Politie gestopt met telefonisch loket ladingdiefstal

Politie gestopt met telefonisch loket ladingdiefstal

Politie gestopt met telefonisch loket ladingdiefstal
03-06-2021 10:09 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZOETERMEER - De politie is per 1 juni gestopt met het telefonisch loket voor het aangifte doen van ladingdiefstallen. In plaats daarvan kunnen bedrijven digitaal aangifte doen. Op het politiebureau kan je ook terecht voor een aangifte, maar alleen nog op afspraak. Dat meldt Tramsport en Logistiek Nederland donderdag.

In 2017 heeft de politie, mede na lobby vanuit TLN, één centraal telefonisch aangifteloket opgezet, dat het aangifte doen moest vergemakkelijken. De hoop was dat ondernemers sneller bereid zouden zijn om daadwerkelijk aangifte te doen in het geval van ladingdiefstal.

Sinds het instellen van het loket schommelt het aantal ladingdiefstallen in Nederland tussen de 400 en 500 per jaar. Daarvan zijn jaarlijks tussen de 10 en 15 procent via het telefonische aangifteloket binnengekomen. Voor de politie is dat te weinig om het aangifteloket dagelijks bemand te houden.

Pogingen om het aantal aangiften via het telefonische loket omhoog te krijgen, zouden volgens de politie niet hebben geholpen. Het dringende advies van de politie is en blijft om in geval van een ladingdiefstal altijd aangifte te doen.

Vanaf 1 juni 2021 geldt ijn geval van ladingdiefstal:

Als je als ondernemer online aangifte doet, kan je gebruik maken van een module en eenmalig een account aanmaken op https://aangifte.politie.nl/e-aangifte/loginForm.do?execution=e6s1. Deze module is ook geschikt om ladingdiefstallen aan te geven. Tevens kan personeel gemachtigd worden om aangifte te doen namens het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions