Clicky

 
Transport Online - DFDS en Volvo Trucks werken samen om elektrische transporten mogelijk te maken

DFDS en Volvo Trucks werken samen om elektrische transporten mogelijk te maken

DFDS en Volvo Trucks werken samen om elektrische transporten mogelijk te maken
03-06-2021 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - DFDS - het grootste transport- en logistiekbedrijf van Noord-Europa - en Volvo Trucks bundelen hun krachten om elektrisch rijden met zware transporten mogelijk te maken. Als eerste stap zet DFDS een volledig elektrische truck in om onderdelen te leveren aan de Volvo Trucks-fabriek in de buurt van Göteborg. Het initiatief markeert een belangrijke stap voor het realiseren van een fossielvrije toeleveringsketen voor de Volvo Group.

“Ik ben erg trots op het feit dat we met DFDS kunnen samenwerken op deze reis naar duurzamere transporten. Volvo Group heeft zich ten doel gesteld een fossielvrije toeleveringsketen op te bouwen en dit is een belangrijke mijlpaal”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

Volvo Trucks kondigde onlangs de start van de verkoop aan van drie nieuwe, volledig elektrische trucks voor zwaardere inzet. Een daarvan is de Volvo FM Electric, die DFDS als een van de eersten zal gebruiken in het commerciële transport. Vanaf de zomer zal de truck voorraden leveren aan de truckfabriek van Volvo in het Zweedse Göteborg. In eerste instantie gaat de truck een totale afstand van 120 kilometer per dag afleggen.

“Dit grootschalige elektrische project laat op een tastbare manier zien hoe serieus het DFDS is om deel uit te maken van de verschuiving naar elektrische mobiliteit en een duurzamere transportonderneming”, zegt Niklas Andersson, Executive Vice President & Head van DFDS' Logistics Division.

Volvo Group is een van ’s werelds grootste fabrikanten van trucks en andere voertuigen en daarmee ook zelf een belangrijke transportinkoper. Het doel van Volvo Group is om een ​​fossielvrije toeleveringsketen op te bouwen.

“Ons gezamenlijke doel is om van elkaar te leren en diepere, bruikbare inzichten te verwerven over cruciale onderwerpen zoals batterijcapaciteit, routeplanning, opladen, ervaringen van chauffeurs en nog veel meer. Elektrisch rijden is zoveel meer dan alleen een truck – het is een totaaloplossing”, zegt Roger Alm.

Krachtig laadstation

Om zijn investering toekomstbestendig te maken, besloot DFDS om het krachtigste laadstation op de markt te bouwen in zijn thuisdepot in Göteborg, met een capaciteit van 350 kW.

“We staan ​​aan het begin van onze e-mobiliteitsreis en begrijpen dat laadcapaciteit belangrijk is. De leerervaring met Volvo zal waardevol zijn bij het opschalen, waardoor we de accucapaciteit van de auto kunnen evalueren op basis van routes en individuele opdrachten”, vervolgt Niklas Andersson.

Meest complete line-up in de branche

Met de start van de verkoop van de drie nieuwe zware elektrische trucks - de Volvo FH, FM en FMX - heeft Volvo Trucks nu een indrukwekkende reeks van zes middelgrote en zware elektrische vrachtwagens. Dit is momenteel de meest complete reeks commerciële elektrische trucks in de branche.

“Met de introductie van deze nieuwe volledig elektrische voertuigen, met een hoger laadvermogen en krachtigere aandrijflijnen, geloven we dat de tijd rijp is voor een snelle opleving van de elektrificatie van het zware wegvervoer”, besluit Roger Alm.

Foto's

 • L. van Loo
  L. van Loo
 • Rozseboom Ede
  Roseboom Ede
 • Plukon
  Plukon
 • Land Transport - Harkema
  Land Transport - Harkema

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen