Clicky

 
Transport Online - KLM: bestemmingennetwerk Noord-Amerika weer vrijwel normaal

KLM: bestemmingennetwerk Noord-Amerika weer vrijwel normaal

KLM: bestemmingennetwerk Noord-Amerika weer vrijwel normaal
02-06-2021 13:27 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTELVEEN - Het bestemmingennetwerk van KLM in Noord-Amerika is vrijwel terug op het niveau van 2019 van voor de coronapandemie. De capaciteit in stoelen en frequenties ligt nog wel fors lager, aldus de luchtvaartmaatschappij. De reisrestricties van de Verenigde Staten en Canada zijn weliswaar nog steeds aanzienlijk, maar de vaccinatiegraad daar en ook in Europa stijgt, waardoor verdere versoepelingen in zicht komen, zegt KLM.

Het totale aantal Noord-Amerikaanse bestemmingen voor de zomer van 2021 bedraagt zestien. In vergelijking met de zomer van 2019 is dat er één minder, namelijk Salt Lake City. De directe route van Amsterdam naar Salt Lake City blijft KLM echter wel aanbieden in samenwerking met zijn partner Delta Air Lines. KLM heeft de intentie om Las Vegas en Minneapolis toe te voegen gedurende de zomer, maar dit hangt af van het eventuele opheffen van reisrestricties tussen de VS en Europa.

"Het is positief dat ons netwerk in Noord-Amerika weer vrijwel op het oude niveau terug is als je kijkt naar het aantal bestemmingen. Noord-Amerika is een belangrijke markt voor KLM. De band gaat ver terug, wat blijkt uit het feit dat we dit jaar al 75 jaar op New York vliegen. Hopelijk worden de reisrestricties voor de VS, Canada en Mexico binnenkort versoepeld en komen er snel meer mogelijkheden om weer op reis te gaan naar Noord-Amerika. Een internationaal geldend vaccinatiepaspoort zou daarbij zeer behulpzaam zijn", zegt KLM-topman Pieter Elbers.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden