Clicky

 
Transport Online - EU bereidt sancties voor tegen luchtvaartmaatschappij Belarus

EU bereidt sancties voor tegen luchtvaartmaatschappij Belarus

EU bereidt sancties voor tegen luchtvaartmaatschappij Belarus
01-06-2021 19:52 | Politiek | auteur ANP/RTR

BRUSSEL - De Europese Unie bereidt sancties voor tegen de nationale luchtvaartmaatschappij Belavia van Belarus. Ook een twaalftal belangrijke luchtvaartfunctionarissen uit dat land krijgt te maken met Europese strafmaatregelen, zeggen diplomaten tegen persbureau Reuters.

Belavia krijgt mogelijk te horen dat het niet meer over EU-gebied mag vliegen. De maatregelen worden nog uitgewerkt, maar mogelijk gaan EU-ambassadeurs van lidstaten er vrijdag op voorlopige basis al mee akkoord. Definitieve goedkeuring kan later deze maand volgen. Dan zou Belavia, dat nu al door meerdere lidstaten wordt geweerd, in de hele unie niet langer welkom zijn.

Er wordt ook nog gewerkt aan economische sancties, maar die laten waarschijnlijk langer op zich wachten. "Alle EU-landen zijn het eens over deze aanpak", zei een ingewijde tegen Reuters. Een tweede bron sprak over een "duidelijk signaal" aan de Belarussische leider Aleksandr Loekasjenko "dat zijn optreden gevaarlijk en onacceptabel is".

EU-landen zijn boos over de arrestatie van twee passagiers die in een Ryanair-vlucht naar Litouwen zaten. De piloot van de lijnvlucht was onder druk gezet om te landen in Minsk, waar de autoriteiten de dissidente journalist Roman Protasevitsj en zijn vriendin oppakten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden