Clicky

 
Transport Online - Grote brand bij Rhodos Wellness in Oldebroek onder controle [+foto]

Grote brand bij Rhodos Wellness in Oldebroek onder controle

Grote brand bij Rhodos Wellness in Oldebroek onder controle [+foto]
01-06-2021 17:08 | Binnenland | auteur ANP

OLDEBROEK - [update 20:19 uur] De brandweer heeft de grote brand bij een winkel in wellnessartikelen in het Veluwse Oldebroek onder controle, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Daar brak dinsdag rond 16.30 uur door nog onbekende oorzaak een brand uit, drie uur later werd het sein brand meester gegeven. Niemand is bij de brand gewond geraakt.

De brandweer heeft acht blusvoertuigen en een aantal waterwagens nodig gehad om de vlammen onder controle te krijgen. Het hele bedrijfspand van Rhodos Wellness moet als verloren worden beschouwd, zegt de woordvoerder. Wel is voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

Het nablussen zal nog enkele uren duren. "Een deel van het pand is ingestort. Dat maakt het blussen lastig omdat het water dan niet bij het vuur komt." Er zijn sorteergrijpers onderweg om de delen uit elkaar te halen en zo te kunnen nablussen.

In de winkel aan de Elzenweg worden zwembaden, sauna's, zonnebanken en fitnessapparatuur verkocht. De vele kunststof artikelen zorgen voor een enorme rookontwikkeling, die tot in de wijde omtrek te zien was. De brandweer waarschuwde omwonenden via een NL-Alert om ramen en deuren te sluiten ventilatie uit te zetten. De rookpluim is in de avond flink afgenomen.

Het is nog niet bekend waardoor de brand is uitgebroken. Gezien de hevigheid van de brand twijfelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio of daar ooit een antwoord op komt, omdat onderzoek zeer lastig zal zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions