Clicky

 
Transport Online - Stal met 4600 varkens in Nederweert getroffen door grote brand

Stal met 4600 varkens in Nederweert getroffen door grote brand

Stal met 4600 varkens in Nederweert getroffen door grote brand
01-06-2021 16:30 | Binnenland | auteur ANP

NEDERWEERT - Een stal met 4600 varkens aan de Bloemerstraat in Nederweert is dinsdagmiddag getroffen door een zeer grote brand. Vermoedelijk zijn alle varkens om het leven gekomen. In een naastgelegen stal zitten nog eens 3000 varkens. De brandweer probeert deze stal te redden, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio Limburg-Noord.

De rook is tot in de verre omgeving in Midden-Limburg te zien. De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen. Brandweerkorpsen uit de hele regio bestrijden het vuur met groot materieel.

De brand brak door nog onbekende oorzaak vlak voor 14.00 uur uit. De brandweer roept mensen in de omgeving op om in verband met de rook ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Ook de brandweer in het naburige Brabant-Zuidoost waarschuwt inwoners middels een NL-alert voor rookoverlast. Het Brabantse brandweerkorps voert metingen uit om zicht te krijgen op de effecten van de brand.

Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Rond 16.15 uur had de brandweer het vuur nog niet onder controle, aldus een woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions