Clicky

 Noorzeehavenaanpak: grensoverschrijdende aanpak tegen ondermijning havens

Noorzeehavenaanpak: grensoverschrijdende aanpak tegen ondermijning havens
01-06-2021 16:06 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Er moet een grensoverschrijdende aanpak komen om criminaliteit en ondermijning uit (Nederlandse) havens te weren. Door te komen met een zogeheten Noordzeehavenaanpak, een samenwerking van verschillende havensteden, moet drugscriminaliteit in havens gecoördineerd worden aangepakt. Dat voorstel doen ChristenUnie en CDA en krijgt vandaag steun van een meerderheid van de Kamer.

Nederland moet samen met België en Duitsland komen tot een Noordzeehavenaanpak. Door grensoverschrijdend samen te werken - van Rotterdam tot Antwerpen tot Hamburg - kan ondermijning effectief worden tegengegaan. Al eerder gaf de Rotterdamse Zeehavenpolitie aan dat het afstemmen van maatregelen met andere Noordhavensteden cruciaal is.

ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker bezocht afgelopen vrijdag de Zeeuwse havens en sprak daar met betrokkenen. “Veel drugs komt via de havens Europa en Nederland binnen. In de havens wordt hard gewerkt om drugscriminaliteit tegen te gaan. Maar als de ene stad forse maatregelen neemt dan vinden de criminelen wel weer een andere route om hun praktijken voor te zetten. Dat moeten we koste wat koste voorkomen. Deze Noordzeehavenaanpak moet zorgen voor een goede samenwerking én een gezamenlijke aanpak, zodat maatregelen nemen echt zin heeft en we een waterbedeffect kunnen voorkomen.”

CDA-Kamerlid Anne Kuik: “Als we de georganiseerde criminaliteit echt willen aanpakken, moeten we daar een georganiseerde aanpak tegenover stellen. Hier de drugscriminaliteit bestrijden, terwijl het ergens anders oppopt is het probleem verplaatsen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen, van gemeenten tot havenbedrijven tot rederijen, met elkaar samenwerkt om die grootschalige drugshandel terug te dringen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions