Clicky

 
Transport Online - Inflatie eurozone loopt verder op tot 2 procent

Inflatie eurozone loopt verder op tot 2 procent

Inflatie eurozone loopt verder op tot 2 procent
01-06-2021 12:09 | Financieel | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

LUXEMBURG - De inflatie in de eurozone is in mei verder opgelopen tot 2 procent op jaarbasis, van 1,6 procent in april. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting. Met name de hogere energieprijzen jagen de inflatie aan.

Daarmee is de inflatie gestegen naar het hoogste niveau sinds oktober 2018. Ook in de dienstensector stijgen de prijzen nu de economie steeds meer wordt heropend en de vraag van consumenten aantrekt. Ook industriële goederen zijn wat duurder geworden. Exclusief de schommelende prijzen voor voedsel, energie en genotmiddelen bedroeg de inflatie 0,9 procent. Dat was 0,7 procent in april.

De inflatie in het eurogebied ligt nu iets hoger dan de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB) van bijna 2 procent. Op de aandelenbeurzen heeft de oplopende inflatie de laatste tijd voor onrust gezorgd omdat centrale banken daardoor mogelijk sneller de rente gaan verhogen. Centrale bankiers hebben gezegd dat de hogere inflatie waarschijnlijk van tijdelijke aard is nu de economie sterk herstelt van de coronacrisis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden