Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen verliest achterwielen tijdens het rijden [+foto's]

Vrachtwagen verliest achterwielen tijdens het rijden

Vrachtwagen verliest achterwielen tijdens het rijden [+foto's]
31-05-2021 16:56 | Ongevallen | auteur Redactie

GREVENBROICH - Maandagmiddag kreeg de Duitse brandweer melding dat er een bermbrand gaande was langs de Duitse A46 richting Heinsberg en dat een vrachtwagen ook vlam gevat had. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was er echter sprake van een heel andere situatie.

Op de vluchtstrook stond een vrachtwagen stil die tijdens het rijden op volle snelheid zijn dubbele achterwielen was kwijtgeraakt. De chauffeur had zijn voertuig stil kunnen zetten op de vluchtstrook. De vrachtwagen geladen met vier ton houten pallets was door het missen van de wielen instabiel geworden en dreigde in het talud naast de snelweg te kantelen.

Daarnaast vatte bij het incident door nog onbekende oorzaak enkele meters grasberm naast de rijbaan vlam. De vrachtwagenchauffeur, die ongedeerd bleef bij het incident, had de vlammen al gedoofd met de brandblussers van zijn vrachtwagen voor de brandweer arriveerde.

De brandweer heeft de chauffeur verzorgd, de brandhaard nat gehouden en de ver naar rechts hellende vrachtwagen met ondersteuningsmateriaal en staalkabels beveiligd tegen verder kantelen. 

Ongeveer twee uur na de melding nam een ​​gespecialiseerd sleepbedrijf het vastzetten en bergen van het bij het ongeval betrokken voertuig over en kon de weg korte tijd later weer vrijgegeven worden.

De brandweer kan nog niet zeggen waarom de vrachtwagen zijn dubbele wielen kwijt was geraakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden