Clicky

 
Transport Online - Toyota Mirai breekt afstandsrecord waterstof-elektrische auto’s

Toyota Mirai breekt afstandsrecord waterstof-elektrische auto’s

	Toyota Mirai breekt afstandsrecord waterstof-elektrische auto’s
31-05-2021 16:45 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

PARIJS - De nieuwe Toyota Mirai heeft met één tankbeurt een afstand afgelegd van 1.003 kilometer, een nieuw wereldrecord voor een waterstof-elektrische auto. De emissievrije rit vond volledig op de openbare weg plaats, ten zuiden van Parijs en in de Franse regio’s Loir-et-Cher en Indre-et-Loire. De afgelegde afstand en het bijbehorende verbruik werden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie.

Om het record te kunnen breken, hielden de vier bestuurders van de Toyota Mirai zich zo veel mogelijk aan alle aspecten van brandstofbesparend rijden (Het Nieuwe Rijden), zoals zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid rijden. Ze gebruikten hierbij geen speciale technieken die een consument niet zou kunnen nadoen. De reis met de Toyota Mirai begon op woensdag 26 mei jl. om 05.43 uur vanaf het waterstofstation van HysetCo in Orly en eindigde na exact 1.003 kilometer rijden op slechts één tankbeurt.

Alleen groene waterstof

De waterstof-elektrische Toyota Mirai kan 5,6 kg waterstof opslaan en voor de recordpoging werd alleen groene waterstof gebruikt. Het gemiddelde verbruik kwam uit op 0,55 kg/100 km. Nadat de Mirai het record verbroken had, werd hij in 3-5 minuten weer met waterstof volgetankt.

Groen verlichte Eiffeltoren

Een van de bestuurders was Victorien Erussard, de oprichter en kapitein van Energy Observer, het eerste schip dat volledig op waterstof over de wereld vaart. Energy Observer is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat zich bezighoudt met innovaties en presenteerde onlangs een tentoonstellingsdorp in Parijs, gewijd aan hernieuwbare energiebronnen waaronder waterstof. Tijdens dat evenement werd de Eifeltoren voor het eerst in zijn bestaan verlicht door groene waterstof, hierbij geholpen door Toyota’s Fuel Cell-technologie. De overige bestuurders waren James Olden, ingenieur bij Toyota Motor Europe, Maxime le Hir, productmanager Toyota Mirai en Marie Gadd, pr-manager van Toyota Frankrijk.

Verbeterde prestaties

De nieuwe Mirai is de tweede generatie waterstof-elektrische auto van Toyota. In vergelijking tot de eerste generatie is het design slanker en dynamischer en zijn de prestaties verbeterd. Door een betere aerodynamica, meer waterstofopslagcapaciteit en een betere efficiency van het brandstofcelsysteem nam de actieradius toe tot 650 kilometer onder normale rijomstandigheden. Een tankbeurt bij een waterstofstation met een druk van 700 bar neemt slechts 3-5 minuten in beslag, vergelijkbaar met een reguliere benzine- of dieselauto.

Toyota Mirai in het hart van Beyond Zero

Met Beyond Zero benadrukt Toyota dat nul uitstoot niet de eindbestemming is. Dit is ‘slechts’ een stap in Toyota’s elektrificatietraject om barrières te overwinnen en een betere toekomst voor iedereen te realiseren: voorbij emissies, voorbij beperkingen, voorbij verwachtingen en voorbij barrières. De Toyota Mirai gaat voorbij nul schadelijke uitstoot door tegelijkertijd meer veiligheid, meer comfort, een grotere actieradius en een gemakkelijke tankbeurt te bieden. Bovendien geeft waterstof, als een geloofwaardige en overvloedige hulpbron voor het transporteren en opslaan van energie, een grote kans op een betere samenleving. Waterstof kan emissievrije mobiliteit opleveren, niet alleen voor het wegvervoer, maar ook voor treinen, boten en vliegtuigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden