Clicky


Robin Uebbing nieuwe Managing Director Opel Nederland

Robin Uebbing nieuwe Managing Director Opel Nederland
31-05-2021 16:11 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Robin Uebbing (36) is per 1 juni aangesteld als nieuwe Managing Director bij Opel Nederland. Hij volgt Joost Dekkers op, die heeft besloten zijn carrière buiten Stellantis voort te zetten.

Uebbing behaalde zijn masterdiploma in Marketing Management en heeft inmiddels ruim tien jaar werkervaring in de automobielbranche. Bij Opel Nederland, waar hij sinds 2014 werkzaam is, bekleedde hij diverse managementfuncties en deed hij derhalve ruime ervaring op binnen diverse disciplines. Sinds januari 2019 is Uebbing als Marketing Director verantwoordelijk voor de volledige marketing-, communicatie- en product- en prijsstrategie van Opel in Nederland.

“Ik ben zeer verheugd om in mijn nieuwe functie als Managing Director met het team van Opel Nederland en ons krachtige dealernetwerk deze uitdagende transitieperiode tegemoet te gaan. We maken ingrijpende veranderingen door op het gebied van onder meer elektrificatie en digitalisering en de uitdagingen die dit met zich meebrengt spreken me zeer aan. We bevinden ons midden in een offensief om in 2024 van elk Opel-model een volledig elektrische of een plug-in hybrideversie beschikbaar te hebben; daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de recent geïntroduceerde Mokka-e en de nieuwe generatie Astra, die later dit jaar gepresenteerd zal worden. En met de recente aankondiging van de nieuwe, volledig elektrische Movano-e is ons bedrijfswagengamma vanaf dit jaar al volledig geëlektrificeerd. Dit past goed bij ons credo om innovaties bereikbaar te maken voor iedereen”, aldus Uebbing.

De hiermee vacant gekomen positie van Marketing Director zal per 1 juli worden ingevuld door de Nederlander Thomas Schut (36) die, na jarenlange ervaring op diverse marketing- en salesposities bij zowel het hoofdkantoor van Opel als de Duitse verkooporganisatie in Rüsselsheim, naar Nederland terugkeert.