Clicky

 
Transport Online - Grapperhaus herhaalt: écht geen schermen voor EK-wedstrijden

Grapperhaus herhaalt: écht geen schermen voor EK-wedstrijden

Grapperhaus herhaalt: écht geen schermen voor EK-wedstrijden
31-05-2021 14:58 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Er komen voorlopig écht geen grote schermen in steden om wedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal op te kijken. Dat heeft minister Grapperhaus maandag herhaald na overleg binnen het kabinet over de coronacrisis.

Dat het voor grote schermen, met de bijbehorende grote groepen mensen, nog te vroeg is, gaf het kabinet vorige week al aan. Maar burgemeester van Amsterdam Femke Halsema deed afgelopen week toch weer een pleidooi ervoor. Het zou volgens haar kunnen helpen mensen te spreiden. Ze wil het maandagavond opnieuw ter sprake brengen, tijdens overleg tussen de voorzitters van de veiligheidsregio's en Grapperhaus.

Maar Grapperhaus houdt voet bij stuk. "Schermen neerzetten is vragen om toeloop van publiek", aldus de minister. Hij benadrukt dat er vorige week tijdens het overleg met de burgemeesters "uitvoerig over is gesproken, bijna iedereen was het eens. Dat moeten we niet doen".

Het EK begint op 11 juni, de finale is op 11 juli. Het is niet uitgesloten dat op een later moment in het toernooi er meer mogelijk is, maar dat is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona. In elk geval "de voorrondes doen we in kleiner gezelschap", zegt Grapperhaus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats