Clicky


Alstom behaalt als eerste in Nederland een ISO 55001-certificaat op het gebied van treinbeveiliging

Alstom behaalt als eerste in Nederland een ISO 55001-certificaat op het gebied van treinbeveiliging
31-05-2021 13:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LELYSTAD - Alstom heeft onlangs het ISO 55001-certificaat ontvangen voor het Hanzelijn maintenance contract, een vijftig kilometer lange spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle die volledig is uitgerust met het Alstom-spoorbeveiligingssysteem ERTMS Level 2. Alstom is sinds 2012 verantwoordelijk voor het onderhoud van dit spoorbeveiligingssysteem, en is de eerste leverancier van spoorbeveiligingssystemen in Nederland die dit certificaat heeft behaald.

ISO 55001 is een internationale norm voor assetmanagementsystemen, die voornamelijk bedoeld is om organisaties te helpen tot een effectiever asset lifecycle management te komen. Deze norm specificeert de eisen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van assetmanagementsystemen. Een bedrijf dat aan deze norm voldoet, is in staat om waarde te creëren uit zijn assets. Uniek is dat Alstom ervoor gekozen heeft om het assetmanagementsysteem op te zetten voor al zijn bedrijfsprocessen gebaseerd op de ITIL-standaard.

Alstom heeft aangetoond dat zijn assetmanagementsysteem aan deze internationale standaard voldoet en dat het zijn klanten gedurende de volledige levenscyclus van het beveiligingssysteem ondersteunt met op maat gemaakte services.

Momenteel is Alstom als marktleider op het gebied van treinbeveiliging bij verschillende projecten in Nederland betrokken. De succesvolle certificering van het Hanzelijn-contract is een eerste stap voor andere projecten binnen Alstom.

“Als Alstom zijn wij bijzonder trots op de toekenning van dit certificaat. Met deze certificering hebben we aangetoond dat we de bedrijfswaarden van onze klanten en van onszelf, zoals onder andere betrouwbaarheid, technische en persoonlijke veiligheid en beschikbaarheid, kunnen managen”, aldus Bernard Belvaux, Managing Director Alstom Benelux. “Dankzij ons professionele advies en voorspellende onderhoudssupport creëren wij toegevoegde waarde. Voor onze stakeholders is het behalen van dit certificaat een teken dat we de assets van onze klanten optimaal beheren.”

Met ISO 55001 zorgt Alstom voor onderlinge samenhang in álle processen. Dit stelt Alstom in staat om verbeteringen te initiëren over alle processen heen en om op efficiënte wijze samen te werken met alle betrokken stakeholders.

Het ISO-certificaat dat Alstom heeft ontvangen, is drie jaar geldig. Daarna volgt opnieuw een grondige audit. Jaarlijks zal het onafhankelijke Nederlandse auditbureau DNV ook een tussentijdse audit organiseren.

Alstom Transport B.V. heeft naast het ISO 55001-certificaat ook de certificaten ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 en VCA** behaald. Daarnaast heeft Alstom sinds 2016 niveau 5 op de CO2-prestatieladder weten te behalen, het hoogst mogelijke niveau.

ITIL® (Information Technology Infrastructure Library) is het meest geavanceerde raamwerk voor best practices en stelt ons in staat de productie en IT-dienstverlening te beheren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions