Clicky


 


Celstraf geëist voor steken buurman in woning Utrecht

Celstraf geëist voor steken buurman in woning Utrecht
31-05-2021 13:41 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - Tegen een 38-jarige man uit Utrecht is maandag een celstraf geëist van 36 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk voor zware mishandeling op 27 december 2020 op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Naar aanleiding van een conflict over de huurbeëindiging stak de verdachte zijn bovenbuurman met een mes.

Het slachtoffer woonde met zijn vrouw op de tweede verdieping van het pand aan de Amsterdamsestraatweg. De verdachte woonde op de eerste verdieping. De twee mannen hadden contact via Messenger over de plannen van de huisbaas. De verdachte zou het appartement moeten verlaten en de bovenbuurman zou samen met zijn vrouw dit huurcontract overnemen. De bovenbuurman vroeg wanneer de verdachte zou vertrekken. Volgens de verdachte werd hij onder druk gezet toen ze elkaar in de woning zagen. De bovenbuurman schreeuwde, probeerde hem te slaan en duwde hem van de trap. Onderaan de trap stond een eettafeltje met daarop een mes. Dat heeft hij gepakt.

“Hoe geloofwaardig is een verdachte die drie keer een ander verhaal vertelt”, vroeg de officier van justitie. Het slachtoffer zou zich hebben gesneden aan een kapotte mok, maar er is vastgesteld dat het letsel is veroorzaakt door een mes en niet door scherven. Er zou geen mes zijn gebruikt, verklaarde de verdachte, en toen hij daar niet onderuit kon, zou niet hij, maar de buurman het mes hebben gebruikt. Later wijzigde hij ook deze verklaring en zou hij het mes tijdens zijn val toevallig van een tafeltje kunnen hebben pakken. Het mes zou daar liggen omdat een huisgenoot daar wel eens at. Het mes waarmee is gestoken was echter geen bestek mes maar een fors vleesmes, vermoedelijk uit de keukenla. Het steken zou beneden hebben plaatsgevonden. Maar de politie heeft alleen bloedsporen aangetroffen op de overloop boven. “De verklaringen van verdachte zijn wisselend, tegenstrijdig en kennelijk leugenachtig”, concludeerde de officier die uitging van de verklaring van het slachtoffer.

De verdachte kwam verhaal halen over de ontstane huursituatie, er ontstond een woordenwisseling, de verdachte ging naar de keuken beneden en haalde daar het mes uit een la, ging weer naar boven en stak de buurman. Die probeerde zich te verweren en werd geraakt aan zijn linker pols. Een slagader en ook zenuwen werden doorgesneden. In zijn verklaring zei het slachtoffer op dat moment te vrezen voor zijn leven, zo hevig bloedde hij. Dankzij snel ingrijpen van medici is zijn leven gespaard. Maar nog altijd ondervindt hij de gevolgen, in zijn werk en bij zijn hobby’s. De kans dat hij niet meer helemaal herstelt, is groot.

Bij zijn eis hield de officier van justitie rekening met de ernst van het feit, de blijvende gevolgen voor het slachtoffer en de houding van de verdachte die de schuld van zich af probeerde te wijzen. Hij eiste een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. Als bijzondere voorwaarden eiste hij reclasseringstoezicht, behandeling bij De Waag, begeleiding door Exodus en een contactverbod met het slachtoffer. Ook moet de vordering van het slachtoffer worden toegewezen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats