Clicky

 
Transport Online - Topman Qatar Airways haalt weer uit naar Airbus

Topman Qatar Airways haalt weer uit naar Airbus

Topman Qatar Airways haalt weer uit naar Airbus
31-05-2021 08:49 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

DOHA - Qatar Airways koopt mogelijk geen vliegtuigen meer van de Europese fabrikant Airbus. Daarvoor waarschuwt topman Akbar Al Baker van de maatschappij uit de golfregio. Hij sprak van een "ernstige kwestie" waardoor de verhoudingen zijn verstoord, maar gaf geen details.

"We hebben een ernstig probleem met Airbus en dat we moeten oplossen. Als we daartoe niet in staat zijn, zullen we weigeren om nog vliegtuigen van hen af te nemen," zei hij in een interview met Bloomberg TV. Verder wees Al Baker erop dat de kwestie ook voor veel "stress" kan zorgen in de relatie tussen Airbus en British Airways-moeder IAG, LatAm en andere luchtvaartmaatschappijen waarin Qatar Airways een aandeel heeft.

De waarschuwing komt een paar dagen nadat de topman van Qatar Airways kritiek uitte op de superjumbo A380 van Airbus, die in de ogen van Al Baker te duur en inefficiënt is. Zijn ontevredenheid over dat vliegtuig zou niet het onderwerp zijn van het laatste geschil.

Verder sprak Al Baker ook over de kwestie Ryanair dat door Belarussische autoriteiten werd gedwongen tot een noodlanding om een dissident van boord te halen. Volgens Al Baker had dit nooit mogen gebeuren omdat het een precedent zou kunnen scheppen. Maar anders dan Europese maatschappijen zal Qatar Airways het Belarussische luchtruim niet mijden.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions