Clicky


Boa in Lage Vuursche onder de voet gelopen door ruiter te paard

Boa in Lage Vuursche onder de voet gelopen door ruiter te paard
30-05-2021 19:31 | Binnenland | auteur ANP

LAGE VUURSCHE - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is zondagochtend in Lage Vuursche onder de voet gelopen door een paard, meldt de politie. De ruiter maakte zich vervolgens met het dier uit de voeten.

De boa zat op een motor die op hem viel toen het paard tegen hem botste, zegt een woordvoerster. Hierdoor raakte de boa gewond aan zijn hoofd. Hij heeft aangifte gedaan. De politie rekent de ruiter vooral aan dat hij doorreed en iemand gewond achterliet, aldus de woordvoerster.

De politie zoekt getuigen van het voorval en gaat maneges af in een poging de ruiter te achterhalen. De man heeft een licht t-shirt en een donkere paardrijbroek en reed op een voskleurig (bruinrood) paard.

Burgemeester Mark Röell van de gemeente Baarn (waar Lage Vuursche in ligt) roept via Twitter ooggetuigen op zich te melden bij de politie. "Net gesproken met onze boa. Hij is vanmiddag in bos Lage Vuursche bewust omver gereden door een ruiter te paard. Volstrekt onacceptabel. Van onze hulpverleners blijf je af", schrijft Roëll.