Clicky


Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs misdraagt zich in tankstation

Vrachtwagenchauffeur onder invloed van drugs misdraagt zich in tankstation [+foto]
30-05-2021 19:17 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DANNSTADT - Zondagmiddag 30 mei rond 11:20 uur belde een medewerker van een tankstation en parkeerplaats in Dannstadt de politie omdat een klant alleen een stoffen mondkapje droeg en nadat hij daar op gewezen werd hij zich agressief gedroeg. In Duitsland is een medisch mondmasker verplicht.

Toen de politie arriveerde, kalmeerde de weerbarstige klant, een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur die zijn wettelijke pauze nam op de parkeerplaats van het tankstation.

De vrachtwagenchauffeur bleek inderdaad de COVID-19 maatregelen geschonden te hebben en hij had de medewerkers van het tankstation beledigd. Ook bleek dat de chauffeur onder invloed van drugs in zijn vrachtwagen reed. De vrachtwagen werd doorzocht met een drugsspeurhond en er werden resten van marihuana gevonden.

Een arts heeft bloed afgenomen bij de vrachtwagenchauffeur om de exacte concentratie van de drugs in zijn lichaam te bepalen. Omdat de chauffeur geen vaste verblijfplaats in Duitsland heeft, werd een borgsom in het driecijferige bereik geheven.

Verder werd het de chauffeur verboden de rit voort te zetten.