Clicky

 
Transport Online - 'Steeds meer ziekenhuizen sluiten corona-afdelingen'

'Steeds meer ziekenhuizen sluiten corona-afdelingen'

'Steeds meer ziekenhuizen sluiten corona-afdelingen'
30-05-2021 18:50 | Coronavirus | auteur ANP

HILVERSUM - Steeds meer ziekenhuizen kunnen verpleegafdelingen voor coronapatiënten sluiten. Dat meldt de NOS na een rondgang langs 51 ziekenhuizen. In twintig ziekenhuizen zijn corona-afdelingen gesloten. Het gaat in alle gevallen om verpleegafdelingen waar zuurstof wordt toegediend. In totaal zijn 25 covidafdelingen dicht. Sommige ziekenhuizen hebben meerdere van die afdelingen terwijl er ook ziekenhuizen zijn zonder een speciaal cohort voor coronagevallen.

In ziekenhuizen zonder een aparte corona-afdeling wordt al wel het aantal bedden voor covidpatiënten afgeschaald. In het UMC Utrecht is afscheid genomen van de laatste coronapatiënt op een speciale nood-IC. Die afdeling wordt nu gereedgemaakt om een eventuele nieuwe golf op te vangen.

Volgens het UMC betekent het sluiten van de afdelingen niet dat de druk op het verplegend personeel minder wordt. "De afgelopen acht maanden hebben we natuurlijk relatief weinig reguliere zorg kunnen doen", zegt de capaciteitsmanager van het UMC Utrecht, Remco van Lunteren tegen de NOS.

Achterstanden

"Dat betekent dat de wachtlijsten zijn opgelopen en dat we achterstanden moeten wegwerken. Dat komt bovenop het reguliere aanbod dat we normaal gesproken al hebben. Dus de volgende uitdaging komt eraan."

Ook op IC's waar mensen met ernstige benauwdheidsklachten worden behandeld gaat het de goede kant op. Dat ziet ook Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). "Yes: ik loop vandaag op een verlaten covidafdeling. Deze extra afdeling hebben we van de week kunnen sluiten omdat de daling is ingezet", schrijft hij op Instagram.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden