Clicky

 'Geen signalen dat dreiging rond Belgische militair Jürgen Conings verdwenen is'

'Geen signalen dat dreiging rond Belgische militair Jürgen Conings verdwenen is'
30-05-2021 16:55 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Er zijn geen signalen dat de dreiging rondom de voortvluchtige militair Jürgen Conings in België volledig verdwenen is. Dat heeft de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zondag gezegd in het televisieprogramma De Zevende Dag.

"Het duurt lang, ik denk dat we met zijn allen hadden gehoopt dat we sneller duidelijkheid zouden krijgen in dit dossier", zei de minister. "Er is geen reden om te panikeren. Alle signalen die we krijgen worden geanalyseerd en men gaat op basis daarvan bepaalde veiligheidsmaatregelen nemen. De dreigingen die hij heeft geuit zijn niet min, ze waren zeer gewelddadig en hij had daar ook een aantal voorbereidingen voor getroffen."

Conings is sinds begin vorige week voortvluchtig. De Belgische autoriteiten zien hem in staat tot moord. De 46-jarige korporaal heeft extreemrechtse sympathieën en had zware wapens meegenomen uit een legermagazijn. In een brief maakte hij kenbaar dat hij het gemunt heeft op virologen en "het regime". De Belgische viroloog Marc Van Ranst zou een van zijn doelwitten zijn.

Lanklaarderbossen

De autoriteiten lieten donderdag weten ervan uit te gaan dat Conings nog leeft. Verschillende zoekacties in onder meer het Nationaal Park Hoge Kempen, een natuurgebied vlakbij de Nederlands-Limburgse grens, leverden tot nu toe echter niets op.

Zaterdagavond doorzochten politie en militairen nog de Lanklaarderbossen in de Belgische provincie Limburg en ook in de nacht van zaterdag op zondag werd volgens het federaal parket nog naar Conings gezocht. Dat gebeurde in het gehucht Stalken in de gemeente Zutendaal. Speciale politie-eenheden werden bijgestaan door een helikopter. Ook deze zoekacties hadden geen resultaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions