Clicky

 
Transport Online - Weer handgranaat gevonden in Breda

Weer handgranaat gevonden in Breda

Weer handgranaat gevonden in Breda
30-05-2021 10:12 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - Opnieuw is dit weekeinde een granaat gevonden bij een garagebedrijf aan de Kleine Krogt in Breda. In januari dit jaar werd daar ook al een dergelijk explosief gevonden. De politie neemt de zaak hoog op, zo meldt ze zondag en zoekt getuigen. Vorig weekend werd tegen het rolluik van een winkel aan de Baliëndijk in Breda ook al een handgranaat bevestigd.

Zowel aan de Baliëndijk als aan de Kleine Krogt is een bedrijf van een Bredanaar en zijn familie gevestigd. De afgelopen tijd waren er meerdere incidenten waarbij hij en zijn familieleden het doelwit lijken te zijn. Het gaat dan om een schietincident en een poging tot afpersing, aldus de politie. Begin maart maakte de politie bekend vier aanhoudingen te hebben verricht.

Op 18 oktober vond bij dezelfde zaak een soortgelijk incident plaats. De man werd 's avonds voor zijn huis aan de Bruno Renardstraat beschoten. Toen hij naar de voordeur liep, zag hij een man met een bivakmuts achter hem staan die een vuurwapen op hem richtte en schoot. Het slachtoffer werd niet geraakt en rende weg. De politie trof in de gevel van de woning meerdere kogelgaten aan en op straat enkele hulzen. Twee dagen later werden aan de Baliëndijk een handgranaat en enkele patronen aangetroffen. In januari werden ook een explosief en enkele hulzen gevonden aan de Kleine Krogt. Het vierde incident in een reeks was op 25 februari in Oudenbosch, toen drie mannen langs gingen bij de woning van de broer en schoonzus van de man en geld eisten.

Conflict

Nu zijn er binnen een week dus twee incidenten bijgekomen. De Telegraaf meldde een aantal weken geleden dat de eerdere incidenten mogelijk te maken met een conflict binnen de groep rond vermeend crimineel kopstuk Roger P., bekend onder de bijnaam Piet Costa. Die wordt onder meer verdacht van smokkel van in totaal zo'n 4800 kilo cocaïne. Hij is volgens justitie ook de opdrachtgever van de bouw en inrichting van de zogeheten martelcontainer in Wouwse Plantage. Volgens bronnen van de krant in het criminele circuit heeft de Bredanaar de leiding van de organisatie overgenomen en is hij het doelwit van een ex-lid van de groepering.

Of de huidige vondst van de handgranaat iets te maken heeft met de vorige incidenten wordt onderzocht, meldt een politiewoordvoerder.

De vondst van de granaat van zaterdagavond werd rond 23.30 uur anoniem gemeld. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om de handgranaat onschadelijk te maken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions