Clicky


 


Grote brand bij houthandel in Lekkerkerk

Grote brand bij houthandel in Lekkerkerk [+foto's]
30-05-2021 09:57 | Brand | auteur ANP

LEKKERKERK - [update 14:27 uur] De brand die al de hele zondagochtend woedt in een houthandel in een bedrijfsverzamelgebouw in Lekkerkerk lijkt onder controle te komen. "Daarmee is het risico op overslag naar andere panden ook aanzienlijk minder", meldt de Veiligheidsregio Hollands-Midden zondag even na 12.00 uur. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brand woedt sinds 06.00 uur. De brandweer rukte met veel manschappen uit. Het gebouw staat aan de Van Markenstraat in de Zuid-Hollandse plaats.

Op beelden vanuit de lucht is een dikke zwarte rookpluim zichtbaar. Vanwege die rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd voor Lekkerkerk en omstreken. Omwonenden wordt opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. In Lekkerkerk kunnen mensen roetdeeltjes en verbrandingsresten neer zien komen, aldus de brandweer. Mensen wordt geadviseerd voorzichtig te zijn bij het opruimen van de mogelijk giftige roetresten. Er is vooralsnog alleen hinder van de rooklucht en er worden geen verhoogde waarden gemeten.

Het gebouw is volgens de veiligheidsregio zo instabiel dat er niet binnen of op het dak geblust kon worden. Een groot deel van het pand kan als verloren worden beschouwd. Vanwege de brand werd, in afstemming met de kerken, besloten de zondagsdiensten van de Evangelisatiekerk, Ichtuskerk en Grote Johanneskerk niet door te laten gaan.

Volgens het nieuwsprogramma Hart van Nederland zijn twee gedupeerden gearresteerd. Zij wilden het brandende pand ingaan, maar werden tegengehouden door de hulpdiensten omdat de situatie te gevaarlijk was. Ze vielen daarop de politie aan en werden aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling en belemmering van de hulpdiensten, weet Hart van Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats