Clicky


Spaanse havens gaan weer open voor cruiseschepen

Spaanse havens gaan weer open voor cruiseschepen
29-05-2021 19:24 | Cruises | auteur ANP/RTR

MADRID - De Spaanse havens gaan weer open voor cruiseschepen. Deze mogen vanaf 7 juni aanmeren. Dat heeft het ministerie van Transport zaterdag bekendgemaakt in de staatscourant. Spanje hoopt mede door deze maatregelen het zomerseizoen van de toeristische sector te redden. Die is zwaar getroffen door de coronapandemie.

De maritieme autoriteiten hebben ingestemd met heropening van de aanlegplaatsen voor varende hotels omdat het aantal nieuwe coronagevallen daalt en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Spanje, een geliefde pleisterplaats voor internationale cruises, weerde de luxe passagiersschepen sinds juni 2020 uit zijn havens na verontrustende berichten over ernstige virusuitbraken aan boord.

"De scheepvaartmaatschappijen moeten zich uiteraard houden aan de maatregelen die zijn uitgevaardigd door het ministerie van Volksgezondheid; om absolute veiligheid te garanderen voor zowel de passagiers als de inwoners van de steden die zij aandoen", aldus het transportministerie.

Vorige week kondigde premier Pedro Sánchez aan dat Spanje vanaf 7 juni iedere buitenlander die is gevaccineerd tegen corona weer graag zal verwelkomen. Door de meevallende infectie- en inentingscijfers kijkt het Zuid-Europese land nu extra uit naar de spoedige heropening van de vitale toeristenindustrie.