Clicky

 
Transport Online - Kabinet gaat eind juni meer coronamaatregelen sneller afschalen

Kabinet gaat eind juni meer coronamaatregelen sneller afschalen

Kabinet gaat eind juni meer coronamaatregelen sneller afschalen
28-05-2021 21:46 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het demissionaire kabinet is van plan om meer coronamaatregelen eerder te versoepelen. Dat betekent dat de vierde en vijfde stap in het openingsplan tegelijk op 30 juni ingaan. Aanvankelijk zou op die datum alleen de vierde stap worden gezet. Wel moeten de coronacijfers snellere versoepelingen toelaten, maakte premier Mark Rutte vrijdag duidelijk.

Vanaf eind juni zouden mensen dan acht bezoekers thuis mogen uitnodigen, mogen restaurants honderd bezoekers ontvangen, worden sportwedstrijden weer mogelijk en kan er meer voor musea en andere culturele instellingen. Ook zou er vanaf dan meer kunnen met behulp van toegangstesten, waaronder grotere evenementen en het onder voorwaarden openen van discotheken en nachtclubs.

De deskundigen in het Outbreak Management Team (OMT) heeft nog geen advies gegeven over het samenvoegen van stap vier en vijf. Dit gebeurt volgens zorgminister Hugo de Jonge nadat de derde stap op 5 juni is gezet. Dat het kabinet de versoepelingen al eerder wil doorvoeren, komt door de rap dalende coronacijfers.

De enige stap die na de vijfde volgt, is het volledig loslaten van de coronamaatregelen. Het gaat dan om de basismaatregelen zoals de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. Ook wordt dan gestopt met toegangstesten. Voor wanneer die stap gepland staat, is niet bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats