Clicky


Marechaussee onderzoekt mensensmokkelincidenten in Hoek van Holland, Stein en Kloosterzande

Marechaussee onderzoekt mensensmokkelincidenten in Hoek van Holland, Stein en Kloosterzande
28-05-2021 16:30 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee is drie afzonderlijke onderzoeken gestart naar mensensmokkel, na het aantreffen van vreemdelingen in Hoek van Holland (Zuid-Holland), Stein (Limburg) en Kloosterzande (Zeeland).

Hoek van Holland

Woensdag 26 mei werd op Hoek van Holland een 39-jarige Oekraïense man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens een uitreiscontrole sloeg de migratiehond van de Marechaussee aan bij een trailer. Bij de daaropvolgende controle troffen marechaussees negen Albanese mannen aan op de lading in de trailer. De Albanese mannen gaan het vreemdelingentraject in. De recherche van de Marechaussee in Rotterdam doet verder onderzoek in deze zaak.

Inklimmers

De afgelopen week zijn er door de Koninklijke Marechaussee in de havens van Zuid-Holland nog dertien vreemdelingen aangetroffen, die wilden inklimmen in een trailer of onder assen van vrachtwagens hingen. De vreemdelingen hadden de Algerijnse, Albanese, Marokkaanse en de Syrische nationaliteit. Alle mannen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld.

Kloosterzande

Gisteren werden tijdens een controle in Kloosterzande vijf mannen uit Eritrea aangetroffen, die verstopt zaten in een vrachtwagen. De Marechaussee doet onderzoek naar mogelijke mensensmokkel.

Elsloo

Donderdagavond werd op de A2 ter hoogte van Elsloo een gezamenlijke controle gehouden door de politie en Koninklijke Marechaussee.

De politie richtte zich op mobiel banditisme, de Marechaussee op illegale grensoverschrijding en mensensmokkel.

In een busje werden door de Marechaussee zeven vreemdelingen aangetroffen zonder geldige reisdocumenten. De mannen hebben de Afghaanse(2), Somalische (3), Algerijnse (1) en Pakistaanse (1) nationaliteit. De bestuurder van het busje, een 52-jarige Duitser, is aangehouden voor mensensmokkel.