Clicky

 Zaakwaarnemer: Koeman alleen voor controle naar ziekenhuis

Zaakwaarnemer: Koeman alleen voor controle naar ziekenhuis
28-05-2021 15:56 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - Ronald Koeman heeft deze week een bezoek gebracht aan het ziekenhuis, maar alleen voor controle. Zaakwaarnemer Rob Jansen ontkent dat de trainer van FC Barcelona met spoed moest worden opgenomen, iets wat Spaanse media melden na een gesprek met voorzitter Joan Laporta.

"Het is totale onzin", aldus Jansen. "Een president mag dit soort dingen ook helemaal niet zeggen, dat is schending van de privacy. Ronald heeft alleen zijn bloeddruk laten meten. Hij heeft een hartkatheterisatie gehad en wordt dus af en toe gecontroleerd. Meer is het niet."

Volgens Spaanse media moest Koeman naar het ziekenhuis vanwege angstaanvallen, veroorzaakt door alle onzekerheid over zijn toekomst bij Barcelona. De oud-bondscoach van Oranje voerde dinsdag samen met Jansen een gesprek met Laporta. Volgende week gaan beide partijen weer met elkaar praten over de toekomst.

Onzekerheid over toekomst

Koeman (58) moest vorig jaar mei wel met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij na een stevig rondje fietsen pijn op z'n borst kreeg. Hij werd toen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en moest de hartkatheterisatie ondergaan.

De gelouterde trainer verkeert nu in onzekerheid over zijn toekomst bij Barcelona. Hoewel het contract van Koeman nog een jaar doorloopt, is het onzeker of hij van voorzitter Laporta mag blijven. De Noord-Hollander beklaagde zich de afgelopen weken over het uitblijven van steun van de clubleiding.

Kritisch op bestuur

Laporta ging vrijdag op een persconferentie in op de situatie. "Zodra het seizoen voorbij is, ga je evalueren hoe dingen zijn gegaan en wat de opties zijn voor de toekomst. We hebben eerlijk met elkaar gesproken en ideeën en doelen uitgewisseld. We hebben om een moment van reflectie gevraagd. We zullen op basis daarvan een beslissing nemen en tot een akkoord komen dat voor iedereen goed is." Dat Koeman in het openbaar soms kritisch is geweest op het bestuur, maakt volgens de voorzitter niet uit, omdat ze het persoonlijk goed met elkaar kunnen vinden.

Koeman eindigde met FC Barcelona als derde in La Liga en werd in de Champions League al in de achtste finales uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. De Catalanen wonnen wel de Copa del Rey, de Spaanse beker.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats