Clicky

 Opslagloods met illegale sigaretten en tabak gevonden

Opslagloods met illegale sigaretten en tabak gevonden [+foto's]
28-05-2021 14:31 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Op 26 mei is, tijdens een integrale controle van de gemeente West Betuwe, politie en Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), een opslagplaats voor illegale rooktabak en illegale sigaretten gevonden. Vervolgens zijn de goederen overgedragen aan de Douane en de FIOD.

In een loods stonden gesealde pallets met zes miljoen illegale sigaretten en 117 dozen met ongeveer 100 kilo rooktabak per doos. Dit is in beslaggenomen samen met een heftruck, pompwagen en een apparaat om onder andere bakens te detecteren. Er is niemand aangehouden.

Als deze tabak en sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou een bedrag van ruim 3 miljoen euro aan belasting zijn ontdoken. De tabak en sigaretten zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd.

De FIOD doet onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,108
Diesel1,928

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions