Clicky

 
Transport Online - Rusland waarschuwt voor vluchtvertragingen door kwestie-Belarus

Rusland waarschuwt voor vluchtvertragingen door kwestie-Belarus

Rusland waarschuwt voor vluchtvertragingen door kwestie-Belarus
28-05-2021 14:13 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Rusland staat luchtvaartmaatschappijen toch toe om het luchtruim van Belarus te mijden. Wel kan dit vertragingen veroorzaken omdat het land meerdere verzoeken krijgt, waarschuwde de luchtvaartautoriteit van het land. KLM had vrijdag rond het middaguur nog altijd geen last van verstoringen.

Persagentschap RBC meldde donderdag dat Rusland vliegtuigen wel toestaat om Belarus te mijden. Eerder moest een aantal vluchten nog geannuleerd worden omdat Moskou geen toestemming gaf voor het omvliegen. Het ging om vluchten van Austrian Airlines en Air France die geen goedkeuring kregen voor de omleiding.

De onrust in het Europese luchtruim volgt op de arrestatie van dissident Roman Protasevitsj in Belarus. Hij was met het vliegtuig onderweg van Griekenland naar Litouwen, maar de Belarussische autoriteiten lieten zijn vlucht omleiden naar Minsk. Er zou sprake zijn geweest van een bommelding.

Belarus kreeg vanwege de aanhouding van Protasevitsj veel internationale kritiek. De Europese Unie heeft er bij maatschappijen op aangedrongen Belarus te mijden en heeft besloten het eigen luchtruim te sluiten voor luchtvaartmaatschappijen uit dat land.

De Belarussische maatschappij Belavia zei eerder noodgedwongen vluchten te moeten staken naar Europese bestemmingen als Amsterdam, Milaan, Rome, Frankfurt, Berlijn, Wenen, Brussel, Barcelona en zelfs de Russische enclave Kaliningrad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions