Clicky


Ronald Koeman weet pas volgende week of hij coach van Barcelona blijft

Ronald Koeman weet pas volgende week of hij coach van Barcelona blijft
28-05-2021 14:07 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - Ronald Koeman krijgt pas volgende week te horen of hij ook volgend seizoen de coach is van FC Barcelona. Dat maakte voorzitter Joan Laporta van de Catalaanse club op een persconferentie bekend.

"Zodra het seizoen voorbij is, gaan we evalueren hoe dingen zijn gegaan en wat onze opties zijn voor de toekomst", zei Laporta, die benadrukte dat de club Koeman altijd met veel respect heeft behandeld. "We zullen met hem gaan praten."

Koeman voerde afgelopen dinsdag in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Rob Jansen al een gesprek met de voorzitter. Daar kwam toen ook geen duidelijke beslissing uit voort.

Laporta benadrukte ook nog eens dat Koeman een doorlopend contract heeft en dat hij een goede relatie heeft met de trainer. "We hebben eerlijk met elkaar gesproken en ideeën en doelen uitgewisseld. We hebben om een moment van reflectie gevraagd. We zullen op basis daarvan een beslissing maken en tot een akkoord komen dat voor iedereen goed is." Dat de coach in de media soms kritisch was naar het bestuur maakt volgens de voorzitter niet uit, omdat ze het persoonlijk goed met elkaar kunnen vinden.

Koeman eindigde met FC Barcelona als derde in La Liga en werd in de Champions League al in de achtste finales uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. De Catalanen wonnen wel de Copa del Rey, de Spaanse beker.

Laporta zei ook dat er voortgang wordt geboekt in het verlengen van het contract van sterspeler Lionel Messi. "Maar er is nog niets beslist of getekend." Daarnaast zei de voorzitter dat hij hoopt dat trainer Pep Guardiola zaterdag de finale van de Champions League wint met Manchester City.