Clicky

 
Transport Online - Zwanenburgbaan Schiphol vanaf maandag in onderhoud

Zwanenburgbaan Schiphol vanaf maandag in onderhoud

Zwanenburgbaan Schiphol vanaf maandag in onderhoud
28-05-2021 13:59 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Schiphol voert van maandag 31 mei tot en met maandag 21 juni onderhoudswerkzaamheden uit aan de Zwanenburgbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Het vliegverkeer zal in deze periode tijdens piekmomenten meer gebruik maken van de Buitenveldertbaan en Oostbaan.

Werkzaamheden

Aan de Zwanenburgbaan wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat de start- en landingsbaan in goede conditie is en blijft. Er worden herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De hemelwaterafvoer wordt schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden gemaaid.

Gelijktijdig met het onderhoud aan de Zwanenburgbaan worden werkzaamheden uitgevoerd aan taxibanen Zulu, Alfa en Bravo aan de westkant van de baan vanwege de voltooing van het dubbele rijbaanstelsel. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Aangepast baangebruik

Het vliegverkeer zal gedurende de werkzaamheden zoveel als mogelijk worden afgehandeld op de Kaagbaan en Polderbaan. Tijdens piekmomenten, wanneer de inzet van een tweede start- of landingsbaan nodig is, maken we meer gebruik maken van de Buitenveldertbaan en Oostbaan. De inzet van start- en landingsbanen is afhankelijk van de weersomstandigheden (windkracht- en richting, zicht, buien in de omgeving), de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden