Clicky

 Hovotrans opnieuw failliet verklaard

Hovotrans opnieuw failliet verklaard

KLAZIENAVEEN - Voor de rechtbank van Noord-Nederland is op donderdag 27 mei Hovotrans BV uit Klazienaveen failliet verklaard.

De eigenaar van Hovotrans heeft het faillissement zelf aangevraagd. Bij de curator, mr. P. van Boven, heeft de eigenaar aangegeven dat de oorzaak voor het faillissement ligt in de coronacrisis. Het Drentse transportbedrijf zou minder vervoersopdrachten hebben gekregen en de coronasteun die het bedrijf ontving zou niet voldoende zijn geweest om het bedrijf overeind te houden.

De curator. mr. van Boven heeft laten weten nog onderzoek te moeten doen naar de oorzaak van het faillissement.

De curator laat desgevraagd ook weten dat er circa tien werknemers bij het bedrijf werkten. Er zouden ook een aantal eigen rijders werkzaam zijn voor het bedrijf maar hoeveel dat er precies zijn is op dit moment nog niet bekend.

Er wordt op dit moment niet doorgewerkt op een aantal lopende opdrachten na.

Het is niet de eerste keer dat Hovotrans failliet wordt verklaard. Op 17 november 2011 werd het bedrijf ook failliet verklaard. Er werden toen 37 werknemers ontslagen. Ook toen werd als oorzaak geldgebrek genoemd. Het bedrijf startte onder leiding van de voormalig boekhoudster van Hovotrans door onder de naam HCN International. 

Echter, HCN International werd in september 2017 eveneens failliet verklaard. De doorstart van HCN International, Hovotrans BV, is nu vier jaar later eveneens weer failliet verklaard.

Eind januari 2018 vond er bij Hovotrans Beheer BV en het op hetzelfde adres gevestigde Hero Trading een inval plaats door de politie. De inval hield verband met de verkoop van verboden erectiemiddelen via internet. Volgens de eigenaar van Hovotrans "betrof dat toen een privékwestie en had Hovotrans er niets mee te maken". Beide bedrijven waren echter op hetzelfde adres gevestigd en hadden indertijd dezelfde bestuurder.

Of Hovotrans opnieuw een doorstart maakt is op dit moment niet bekend. "Daarvoor is het nu nog te vroeg. Dat moet onderzocht worden en hangt er ook vanaf welke partijen zich eventueel melden voor een doorstart", aldus mr. van boven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions