Clicky

 
Transport Online - 'Hackers achter grote cyberaanval VS vallen opnieuw aan'

'Hackers achter grote cyberaanval VS vallen opnieuw aan'

'Hackers achter grote cyberaanval VS vallen opnieuw aan'
28-05-2021 10:24 | Buitenland | auteur ANP/RTR

REDMOND - De groep die achter de grootschalige cyberaanval op Amerikaanse overheden en bedrijven van eind vorig jaar zat, heeft opnieuw de aanval geopend op Amerikaanse overheden, denktanks, consultancybureaus en non-gouvernementele organisaties, zegt Microsoft. Via de aanval op beveiligingssoftwarebedrijf SolarWinds, wisten hackers vorig jaar onder meer in te breken in de netwerken bij meerdere ministeries.

"Deze week nemen we cyberaanvallen waar door Nobelium, dat overheidsagentschappen, denktanks, consultants en ngo's aanvalt", aldus Microsoft. Nobelium, een uit Rusland afkomstig hackerscollectief, zat volgens Microsoft ook achter de SolarWinds-hack.

"Deze aanvalsgolf richtte zich op ongeveer 3000 e-mailaccounts van meer dan 150 verschillende organisaties", meldde Microsoft. Hoewel het leeuwendeel van de aanvallen op Amerikaanse doelen waren, komen de slachtoffers in totaal uit maar liefst 24 landen. Minstens een kwart van de aangevallen partijen is actief in internationale ontwikkeling, humanitaire zaken en mensenrechtenwerk.

De Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten verdenken de Russische buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdienst SVR ervan eindverantwoordelijke te zijn voor de SolarWindshack.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions