Clicky


Twee keer poging tot doodslag met gestolen auto in Tilburg

Twee keer poging tot doodslag met gestolen auto in Tilburg
27-05-2021 23:52 | Misdaad | auteur Redactie

TILBURG - Een verdachte in een gestolen auto heeft donderdagavond roekeloze capriolen uitgehaald. Er zijn twee aangiftes van poging tot doodslag binnen waaronder van één van de agenten die hem wilde aanhouden. De verdachte is na een wilde achtervolging door Tilburg-Noord aangehouden, meldt de politie.

De zaak begon op donderdagavond rond 18.00 uur. Een man belde dat hij bijna van de weg was gereden door een automobilist in een Opel Corsa. Surveillerende agenten startten een zoekactie en troffen de auto rijdend aan in Tilburg-Noord. De verdachte ging er van door. Tijdens de achtervolging bleek dat er eerder die dag aangifte was gedaan door een man die zei dat de bestuurder van de Opel Corsa opzettelijk op hem was ingereden op de Brucknerlaan.

Om 18.10 uur lukte het om de auto tot stoppen te krijgen. Daarbij reed de man in op een agent die hem aan wilde houden, hij kon net opzij springen. De 38-jarige Tilburger is ingesloten aan het bureau en de auto is afgesleept.

Er zijn twee aangiftes van poging tot doodslag gedaan tegen de verdachte. Hij wordt verder nog verdacht van diefstal of heling van de gestolen auto.