Clicky

 
Transport Online - Voortvluchtige militair Jürgen Conings niet gevonden na nieuwe zoektocht België

Voortvluchtige militair Jürgen Conings niet gevonden na nieuwe zoektocht België

Voortvluchtige militair Jürgen Conings niet gevonden na nieuwe zoektocht België
27-05-2021 23:32 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

LANKLAAR - De voortvluchtige Belgische militair Jürgen Conings is niet gevonden bij een nieuwe zoektocht. Sinds de vroege ochtend zochten 300 militairen en 120 politiemensen in een natuurgebied vlak bij de Nederlands-Limburgse grens opnieuw naar de gezochte korporaal. In het park Hoge Kempen werden "voor de zekerheid" wel enkele spullen in beslag genomen.

Conings heeft het gemunt op virologen en "het regime" en is al een tijd spoorloos. De autoriteiten zien hem in staat tot moord. De zoekactie van donderdag met hulp van experts was doelgericht, zei een woordvoerder van het Belgische OM eerder zonder in detail te willen gaan.

De 46-jarige korporaal heeft extreemrechtse sympathieën en had zware wapens meegenomen uit een legermagazijn. Inmiddels is een twaalfde militair die door de inlichtingendiensten werd gevolgd de toegang tot wapendepots en andere gevoelige plaatsen ontzegd. Dat waren er tot nu toe elf.

Ook Conings stond op een lijst van het orgaan voor dreigingsanalyse Ocad vanwege zijn extreme gedachtegoed, met inmiddels 27 andere militairen. Zij worden niet gestraft omdat ze een politieke mening hebben geuit, benadrukte minister van Defensie Ludivine Dedonder in het parlement, waar ze veel kritiek oogstte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions