Clicky


Belgische leger en politie hervatten zoektocht naar Jürgen Conings in Hoge Kempen

Belgische leger en politie hervatten zoektocht naar Jürgen Conings in Hoge Kempen
27-05-2021 10:48 | Buitenland | auteur ANP

LANKLAAR - Belgische politieagenten en militairen zijn weer naar het Nationaal Park Hoge Kempen getrokken om te zoeken naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Het is niet bekendgemaakt waarom de zoektocht ten westen van het dorp Lanklaar, 6 kilometer van de Maas en de Nederlandse grens, wordt hervat.

De 46-jarige zwaarbewapende Conings zou het, indien nog in leven, gemunt hebben op "virologen en het regime". Zijn auto werd afgelopen week aangetroffen in de omgeving van de zoeklocatie, samen met vier raketwerpers die uit een kazerne waren ontvreemd. Conings is een schietinstructeur die extreemrechtse sympathieën zou hebben. Hij staat bij de militaire inlichtingendienst zelfs bekend als gevaarlijk. Er wordt gevreesd dat de man die in Afghanistan heeft gediend, aanslagen beraamde.

Conings liet meerdere afscheidsboodschappen achter in de auto, waaruit behalve dreigementen ook zelfmoordplannen blijken. De Belgische politie had volgens de plaatselijke media geen aanwijzingen dat de voortvluchtige de Nederlandse grens is overgestoken en er is met een enorme mankracht in de bossen van de Hoge Kempen vergeefs naar Conings gezocht. De militair woont in deze omgeving.