Clicky

 
Transport Online - BYD haalt grote order van 79 bussen voor Bergkvarabuss in Zweden binnen

BYD haalt grote order van 79 bussen voor Bergkvarabuss in Zweden binnen

BYD haalt grote order van 79 bussen voor Bergkvarabuss in Zweden binnen
27-05-2021 09:56 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SKANE - BYD, de grootste fabrikant van elektrisch aangedreven bussen ter wereld, heeft een grote order gekregen van het Zweedse Bergkvarabuss. De bestelling is de eerste van Bergkvarabuss bij BYD en daarmee is het voor het eerst dat elektrische bussen van BYD ingezet zullen worden door het openbaarvervoerbedrijf in de regio Skåne.

In totaal bestaat de order uit 79 volledig elektrisch aangedreven bussen, waaronder de 12 meter-uitvoering en de nieuwste Class-II 13 meter- en 15 meter-modellen. Een aantal van de bussen zal gebouwd worden bij BYD’s productiefaciliteit in het Hongaarse Komárom.

Bergkvarabuss

BYD kreeg de belangrijke nieuwe order van Bergkvarabuss nadat dit bedrijf zelf de aanbesteding voor openbaar vervoer in de Zuid-Zweedse regio’s Söderslätt, Österlen en Nordväst won namens de regionale openbaarvervoerautoriteit Skånetrafiken. De aflevering van de bussen staat gepland om eind dit jaar te starten.

Deze order is de volgende op rij voor BYD. De afgelopen maanden kondigde BYD al meer grote bestellingen en afleveringen aan.

25 miljoen

De bestelling van Bergkvarabuss versterkt BYD’s positie als grootste leverancier van elektrische voertuigen, niet alleen in Zweden maar in geheel Noord-Europa. In Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland rijden inmiddels meer dan 250 elektrische bussen van BYD rond, gezamenlijk goed voor 25 miljoen kilometer en een CO2-besparing van ruim 27.000 ton. Momenteel staan er nog eens 250 elektrische bussen in bestelling voor Noord-Europa.

Comfort

BYD’s nieuwe 15 meter-bus met lage instap voor 90 passagiers, waarvan Bergkvarabuss er 32 besteld heeft, biedt een actieradius van 400 kilometer (SORT-II) op één acculading, met dank aan de vergrote accucapaciteit. Bergkvarabuss heeft daarnaast 43 bussen besteld van BYD’s 13 meter-model met lage instap. Beide nieuwe Class-II modellen hebben een verder verhoogd comfort voor de passagiers, met bijvoorbeeld verlichting onder de stoelen en extra USB-aansluitingen. De overige vier bussen die Bergkvarabuss heeft besteld zijn de nieuwste uitvoeringen van het populaire, bestverkochte 12 meter-model. Ook deze hebben een aantal verbeteringen aan boord, waardoor het comfort en de veiligheid voor passagiers verder toegenomen zijn.

Voordelen

Staffan Karlsson, COO at Bergkvarabuss, zegt over de order: “We zijn onder de indruk van de nieuwste modellen van BYD en de voordelen die deze bussen hebben. Daarom kijken we uit naar het ingebruiknemen van de elektrische bussen en het daarmee aanbieden van emissievrij openbaar vervoer in de regio Skåne.”

Samenwerken

Isbrand Ho, managing director van BYD Europe, voegt daaraan toe: “We zijn vereerd dat we deze belangrijke order hebben gekregen en trots dat we Bergkvarabuss kunnen verwelkomen als nieuwe klant in Zweden. Het is het begin van een naar mijn idee sterke en succesvolle samenwerking met een van de grootste busbedrijven van het land. Onze positie in Scandinavië wordt steeds sterker en met steeds meer openbaarvervoerbedrijven in de regio werken we samen. Het Noorden loopt voorop als het gaat om elektrificatie in Europa, en daarom is onze stevige marktpositie in Noorwegen, Zweden en Finland en zelfs het extreme koude hoge Noorden zo belangrijk. Ik ben enorm opgetogen dat vooruitdenkende openbaarvervoerbedrijven zoals Bergkvarabuss als eerste aan BYD denken als hun partner in elektrische mobiliteit.”

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • Bakker Goedhart


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions