Clicky


De leukste manier om Europa te ontdekken en ook nog betaald te krijgen

De leukste manier om Europa te ontdekken en ook nog betaald te krijgen
26-05-2021 14:45 | Transport | auteur Redactie

ROTTERDAM - Lekker door Europa toeren, slapen in je eigen cabine en onderweg leuke nieuwe mensen leren kennen. Wat wil je nog meer?

Natuurlijk komt er wel iets meer kijken bij het beroep van internationaal vrachtwagenchauffeur. Het truckerswereldje is bijzonder hecht en brengt een bepaalde romantiek met zich mee, maar er is ook veel veranderd in de loop der jaren. Het wordt steeds drukker op de weg waardoor er ook vaker files ontstaan. Tegelijkertijd moeten vrachten zo snel mogelijk van A naar B vervoerd worden en is er voor chauffeurs steeds minder tijd om te ontspannen en op te laden voor de volgende rit.

Daarbij komt de toenemende concurrentie van truckers uit onder andere Oost-Europa die ver onder de prijs kunnen werken. Toch zijn er weinig beroepen waar geen dag hetzelfde is en waar je betaald wordt om heel Europa te doorkruisen. Mensen die eenmaal Chauffeur C in hun rijbewijs hebben staan zijn verkocht. Er gaat nu eenmaal niets boven de enorme vrijheid en de legendarische saamhorigheid onder truckers. In dit artikel vertellen we je waarom beroepschauffeur de leukste manier is om Europa te ontdekken en ook nog betaald krijgen.

Werk aan de winkel voor jonge truckers

Door de concurrentie van vooral Poolse chauffeurs en het grote aanbod van 9 tot 5 banen kiezen te weinig jongeren voor het vak van vrachtwagenchauffeur. En dat is jammer, want het is letterlijk een werelds beroep met veel afwisseling. Bovendien is er meer dan genoeg werk voor beginnende truckers, want elk jaar gaan veel oudere chauffeurs met pensioen. Dat betekent dat er een 100% baangarantie is voor jonge aanwas.

Trucker nieuwe stijl

Om het beroep van chauffeur aantrekkelijker te maken voor jonge mensen worden nieuwe arbeidsvoorwaarden gecreëerd. Zo is het bij steeds meer transportbedrijven mogelijk om in deeltijd te werken. Dan werk je bijvoorbeeld een paar weken achter elkaar en daarna ben je een volle week vrij. Net zoals dat gebruikelijk is op bijvoorbeeld boortorens.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer partners van chauffeurs een baan hebben. Door flexibele werktijden te hanteren zijn chauffeurs vaker thuis bij hun gezin. Ze hebben meer tijd om bijvoorbeeld de administratie bij te werken en de kinderen in bed te stoppen. Het is niet meer van deze tijd om weken achter elkaar van huis te zijn. Op deze manier kunnen chauffeurs werk en privé prima combineren.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!