Clicky

 
Transport Online - Ronde van Spanje start in 2022 in Nederland

Ronde van Spanje start in 2022 in Nederland

Ronde van Spanje start in 2022 in Nederland
26-05-2021 12:07 | Sport | auteur ANP

MADRID - De Ronde van Spanje start in 2022 in Nederland. De organisatie van een van 's werelds grootste wielerrondes maakte bekend dat het spektakel begint in Utrecht (provincie en stad) en in Noord-Brabant.

In Utrecht begint de koers met een ploegentijdrit. De tweede etappe start in Den Bosch en finisht in Utrecht. De derde begint en eindigt in Breda. Dat was in feite al het plan voor 2020, maar toen besloot de Spaanse organisatie vanwege de coronacrisis af te zien van een start in het buitenland. De exacte datum wordt bekend zodra de UCI de jaarlijkse wielerkalender vaststelt.

In april 2020 werd duidelijk dat de coronapandemie ook de wielerkalender danig hinderde. De Vuelta besloot tot een verschuiving van augustus naar oktober en al snel bleek dat het 'Nederlandse' deel van de ronde geschrapt moest worden. Wel bleven de contacten met Spanje warm en de gemeenteraad in Utrecht sprak zich in maart nog uit voor een komst volgend jaar.

'Normale' omstandigheden

Alle betrokken partijen - organisator ASO, het ministerie van VWS, de provincies Noord-Brabant en Utrecht, de steden Breda, Den Bosch en Utrecht en de private partners - hopen dat in augustus volgend jaar weer sprake is van 'normale' omstandigheden waarin de start van de Vuelta een publieksevenement wordt, met in de maanden ervoor al een omlijstend activiteitenprogramma.

"Het is een lang gekoesterde wens om in het fietsland Nederland te starten. Nederland staat bekend om haar organisatiekracht en ik weet zeker dat we, ook gezien de huidige situatie, erin kunnen slagen om het evenement op een goede en vooral veilige manier te organiseren", liet Vuelta-directeur Javier Guillén weten.

Vierde keer

Het is de vierde keer dat de Ronde van Spanje buiten de landsgrenzen begint, de tweede vanuit Nederland. In 2009 was de start op het TT-circuit van Assen. Lissabon (1987) en Nîmes (2017) waren eveneens steden buiten Spanje waar de Vuelta begon.

Utrecht huisvestte in 2015 al de start van de Tour de France. In 2010 was de stad finishplaats in de Giro d'Italia, die toen in Amsterdam begon.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen