Clicky


Letse vrachtwagenchauffeur onderweg met twee gestolen SUV's uit Nederland in zijn trailer

Letse vrachtwagenchauffeur onderweg met twee gestolen SUV's uit Nederland in zijn trailer [+foto]
26-05-2021 12:04 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

KIEL - Dinsdag 25 mei 2021 van 16.00 uur tot 21.00 uur hield de Duitse politie samen met de douane een controle speciaal gericht op gestolen voertuigen in de Ostuferhafen in Kiel.

Direct na de start van de controle werd de chauffeur van een Litouwse trekker met zeilentrailer gecontroleerd. Tijdens de uitgevoerde uitgangscontrole troffen de agenten twee dure SUV's in de trailer aan. Uit een vergelijking van de chassisnummers die in de laadpapieren in het zoeksysteem stonden ​​vermeld, bleek dat beide voertuigen als gestolen waren opgegeven.

De voertuigen van het merk Toyota Land Cruiser stonden in het Schengen-informatiesysteem ter bescherming van eigendommen en waren slechts een paar dagen eerder in Nederland gestolen. Beide voertuigen hebben samen een totale waarde van circa € 80.000 -.

De zaak werd overgedragen aan de recherche van Kiel. Na het afronden van de politiemaatregelen kon de chauffeur met alleen zijn trekker zijn rit naar Litouwen voortzetten. De trailer met de gestolen voertuigen is door een sleepbedrijf in beslag genomen en naar het politiecentrum van Eichhof gesleept.