Clicky

 
Transport Online - Celstraf voor geweld tegen NS-medewerkers

Celstraf voor geweld tegen NS-medewerkers

Celstraf voor geweld tegen NS-medewerkers
26-05-2021 12:00 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZWOLLE - De rechtbank Overijssel veroordeelt een 20-jarige man tot een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man schopte en sloeg vijf NS-medewerkers in hun gezicht op het station in Zwolle op 26 januari 2021.

De rechtbank rekent het de man aan dat zijn extreem gewelddadige gedrag ertoe leidde dat vijf personen lichamelijk en psychisch letsel opliepen. Twee van hen konden zelfs tijdelijk niet werken doordat zij PTSS opliepen. Hij schopte drie medewerkers tegen hun hoofd en de twee anderen werden in hun gezicht gestompt en geslagen. Het gevecht ontstond nadat de man werd aangesproken op het feit dat hij samen met een ander persoon door het in- en uitcheckpoortje ging.

In de strafoplegging neemt de rechtbank mee dat de man zich zeer gewelddadig gedroeg tegen mensen die op dat moment een publieke taak vervullen. Dit maakt dat niet alleen het getroffen treinpersoneel, maar ook hun collega’s zich onveilig en belemmerd voelen tijdens hun werk.

Naast de gevangenisstraf moet de man zijn slachtoffers in totaal ruim 10.000 euro schadevergoeding betalen. Door het gewelddadig optreden van de man liepen de treinmedewerkers arbeidsinkomsten mis en maakten zij extra zorgkosten. Ook moet de man een vergoeding voor de immateriële schade betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden