Clicky

 
Transport Online - Drie personen vast na dodelijk ongeluk kabelbaan Italië

Drie personen vast na dodelijk ongeluk kabelbaan Italië

Drie personen vast na dodelijk ongeluk kabelbaan Italië
26-05-2021 10:52 | Buitenland | auteur ANP/DPA

TURIJN - De drie mensen die zijn aangehouden in verband met het dodelijke ongeluk met een kabelbaan bij het Lago Maggiore in Italië zondag, hebben volgens het Italiaanse persbureau ANSA hun verantwoordelijkheid voor het drama erkend. Door het ongeluk kwamen veertien mensen om het leven.

Het gaat om de ingenieur van de kabelbaan en de directeur en het operatieve hoofd van het bedrijf dat de dienst levert. De verdachten hangen zware aanklachten boven het hoofd, onder meer wegens doodslag en verantwoordelijkheid voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel.

De drie hebben een noodrem buiten werking gesteld omdat die eerder herhaaldelijk voor problemen had gezorgd. Zondag had het remsysteem het drama echter kunnen voorkomen nadat er een kabel was gebroken. Volgens onderzoekers dachten de drie bij het uitschakelen van het noodsysteem ten onrechte dat de kabel toch niet kon breken. Bovendien waren er met de kabelbaan al meerder technische problemen geweest die niet afdoende werden opgelost

Het ongeluk gebeurde bij de kabelbaan van de berg de Mottarone naar het stadje Stresa aan het meer. De cabine stortte vlak voor de top van de berg naar beneden. De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen raakten zwaargewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is later aan zijn verwondingen overleden. De ander, de vijfjarige Eitan uit Israël, ligt zwaargewond in een ziekenhuis. Hij is de enige overlevende en weet nog niet dat ook zijn ouders en broertje zijn omgekomen.

Het ongeluk had zonder de huidige coronamaatregelen veel dodelijker kunnen zijn. In de cabine is plaats voor veertig mensen, maar er mochten er zondag wegens de coronabeperkingen slechts vijftien in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden