Clicky


LZV op LNG voor Mercuur Smart Logistics

LZV op LNG voor Mercuur Smart Logistics
26-05-2021 10:14 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VENLO - Mercuur Smart Logistics heeft een Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagen met aanhangwagen, dolly en trailer in gebruik genomen. De LZV-combinatie wordt vooral ingezet voor het geconditioneerd transport van sierteelt- en foodproducten in Nederland en Duitsland. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim in Venlo.

Mercuur Smart Logistics uit Venlo is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de op- en overslag en het geconditioneerd transport van sierteelt- en foodproducten. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zien wij als de kern van ons ondernemerschap”, vertelt algemeen directeur Thijs Rutten. “Wij streven ernaar om niet alleen een financieel gezond bedrijf te zijn, maar ook een bedrijf dat goed is voor mens en samenleving. Wij realiseren ons dat wij een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu, voor elkaar en voor toekomstige generaties en daarom besteden we veel aandacht aan zuinig rijden en CO2-reductie.”

De logistiek dienstverlener onderstreept zijn duurzaamheidsambities met de aanschaf van een Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagen met aanhangwagen, dolly en trailer. “Het is de eerste stap in de verduurzaming van ons wagenpark”, vertelt Rutten. “LNG is op dit moment voor ons het meest duurzame alternatief voor diesel: de CO2-uitstoot van een Volvo LNG-truck is tot 23 procent lager in vergelijking tot een dieseltruck. Deze milieuwinst is voor ons de voornaamste reden om te investeren in LNG. Daarnaast is het mooi meegenomen dat we nu profiteren van financiële voordelen, zoals de Maut-vrijstelling in Duitsland.”

Met de Volvo FH LNG beschikt Mercuur Smart Logistics over een multifunctionele truck. “We zetten deze truck zoveel mogelijk in als LZV-combinatie”, vertelt Rutten. “Met twee LZV’s kunnen we net zoveel vervoeren als met drie trekker-trailercombinaties. Dat heeft meerdere voordelen: het verlaagt de kostprijs per kar voor ons en onze klanten en vermindert de CO2-uitstoot. In combinatie met LNG verlagen we de CO2-uitstoot maximaal.”

Rutten heeft bewust ingezet op een multi-inzetbare truck, die is voorzien van een hydraulisch gestuurde naloopas voor optimale manoeuvreerbaarheid. “Het transport van bloemen en planten is sterk seizoensgebonden. Als er minder aanbod is, kunnen we deze truck ook inzetten als combi met aanhanger of alleen als bakwagen.”

Rutten is tevreden over de prestaties van de Volvo LNG-truck. “De truck voldoet volledig aan de verwachtingen en dat komt voor een belangrijk deel omdat we in het voortraject uitstekend zijn begeleid door Nebim. Nebim is voor ons meer dan alleen een leverancier van transportmateriaal en ons adres voor service en onderhoud. Het is echt een sparringpartner die adviseert over wat het beste is voor ons. Ook in dit traject hebben ze als een partner meegedacht en zaken voor ons uitgezocht over de CO2-besparing, de terugverdientijd, mogelijke subsidies en de LNG-vulpunten op onze routes. Dat gaf ons het vertrouwen om te kiezen voor een Volvo LNG-truck. Nebim heeft ook tot in detail meegedacht over de configuratie zodat deze truck zowel in Nederland als Duitsland inzetbaar is als LZV-combinatie.”

Mercuur Smart Logistics is gevestigd in Venlo en heeft, sinds de overname van zijn Duitse branchegenoot Schiffer GmbH, ook vestigingen in Herongen en Geldern/Lüllingen in Duitsland. Het bedrijf heeft 36 trucks in de vloot, waarvan nu elf Volvo-trucks.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions