Clicky

 
Transport Online - Hendrik Veder Group helpt Saipem bij offshore project in Baltische zee

Hendrik Veder Group helpt Saipem bij offshore project in Baltische zee

Hendrik Veder Group helpt Saipem bij offshore project in Baltische zee
26-05-2021 09:33 | Offshore | auteur Redactie

ROTTERDAM - Saipem, een dienstverlener in de olie- en gasindustrie, is betrokken bij een offshore-project in de Baltische zee. Hierbij wordt, met de inzet van schepen, een gasleiding van zo’n 275 kilometer aangelegd in zee. Hendrik Veder Group helpt Saipem om reeds aangeschafte hijsmiddelen voor dit project geschikt te maken voor nieuw gebruik, zodat deze duurzaam ingezet worden. Het is de missie van Hendrik Veder Group om maritieme- en offshorebedrijven kosten te laten besparen en duurzamer te laten opereren.

Gasleiding van 275 kilometer

De gasleiding van 275 kilometer komt op de bodem van de zee en loopt door de maritieme zones van Denemarken, Polen en Zweden.

De offshore-infrastructuur eindigt uiteindelijk bij het vasteland, waar het overgaat in de onshore-pijplijn enkele honderden meters achter het strand. Bij het offshore-project wordt gebruikgemaakt van drie schepen van Saipem: de Castorone, Castoro Sei en de Castoro 10. Het project zal zo’n twee jaar duren.

Duurzaam gebruik van hijsmiddelen

Om deze schepen onderling te verbinden, hergebruikt Saipem een reeds eerder gebruikte staalkabel van 1.900 meter en 96 mm staalkabel. De staalkabel en haspel, die meer dan 75 ton wegen, is geleverd aan de kade van Hendrik Veder Group met de drijvende bok Matador van Bonn en Mees.

De staalkabel is opnieuw gecertificeerd en gekapt tot lengtes van 150 meter en 1000 meter. De kabel van 150 maakt het mogelijk om ankers van de Castorone te verbinden, de kabel van 1000 meter (gekoppeld aan een lierdraad) wordt gebruikt om deze aan het schip te koppelen. Door de certificering, weet Saipem zeker dat er veilig mee gewerkt kan worden. Ook gebruikt het bedrijf dezelfde kabels vaker, wat duurzamer en voordeliger is.

Hendrik Veder Group helpt bedrijven om altijd accuraat inzicht te hebben in de aanwezige voorraad hijsmiddelen. Deze asset-management-benadering maakt in een oogopslag duidelijk welke kabels voorradig zijn in welke staat. Hendrik Veder helpt bedrijven met de opslag, certificering, hergebruik en onderhoud van kabels en hijsmiddelen. Veilig, kundig en professioneel.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions