Clicky

 
Transport Online - Pieter Omtzigt laat zich tijdelijk vervangen als CDA-Kamerlid

Pieter Omtzigt laat zich tijdelijk vervangen als CDA-Kamerlid

Pieter Omtzigt laat zich tijdelijk vervangen als CDA-Kamerlid
25-05-2021 13:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - CDA'er Pieter Omtzigt is voorlopig nog niet terug in de Tweede Kamer. Hij laat op Twitter weten dat hij zich de komende zestien weken laat vervangen door Henri Bontenbal. Omtzigt zit al een paar maanden overspannen thuis. "Het herstel vergt helaas wat langer dan ik zelf hoopte", aldus het populaire en veelbesproken Kamerlid.

Het lukt Omtzigt niet de rust te nemen die hij nodig heeft. Dat komt mede door verhitte Kamerdebatten over de kabinetsformatie die "net iets te veel over mij gingen en niet over de zeer urgente problemen van Nederland", zegt hij. Ook speculaties over zijn politieke toekomst in de media "gaven mij ook niet bepaald enige mate van rust".

Het ging de afgelopen maanden veel over Omtzigt, nadat was uitgelekt dat al snel na de verkiezingen tijdens verkennende formatiegesprekken een "functie elders" voor hem ter tafel kwam. De CDA'er beet zich de afgelopen jaren vast in de toeslagenaffaire en spaarde het inmiddels demissionaire kabinet allerminst. Het leverde hem veel voorkeursstemmen op, maar in coalitiekringen maakte hij er weinig vrienden mee.

Dringende problemen

Omtzigt zegt graag te willen blijven werken aan oplossingen voor "dringende problemen", met name bij de pensioenen, belastingen en toeslagen. "Dit lukt me echter alleen wanneer ik weer volledig hersteld ben."

Het besluit om zich te laten vervangen heeft Omtzigt genomen in overleg met met CDA-leider Wopke Hoekstra en interim-partijvoorzitter Marnix van Rij. "Ik heb veel respect voor het besluit van Pieter", laat Hoekstra weten. "Ik wens hem veel sterkte bij zijn herstel."

Overigens verwacht Omtzigt niet de volledige zestien weken nodig te hebben om er weer bovenop te komen. Maar er is geen mogelijkheid om voor een kortere periode verlof te nemen. Fractiegenoot Harry van der Molen zit ook al overspannen thuis. Hij wordt sinds eind april vervangen door Joba van den Berg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions