Clicky

 
Transport Online - BYD levert grootste bestelling elektrische bussen in Spanje eerder dan gepland

BYD levert grootste bestelling elektrische bussen in Spanje eerder dan gepland

BYD levert grootste bestelling elektrische bussen in Spanje eerder dan gepland
25-05-2021 11:38 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MADRID - De gemeentelijke transportmaatschappij van Madrid, EMT Madrid, heeft vandaag 30 elektrische bussen van BYD in ontvangst genomen, eerder dan volgens het geplande overdrachtsschema van de grootste bestelling voor elektrische bussen ooit in Spanje.

De versnelde levering is nog indrukwekkender gezien de vele en diverse beperkingen op reizen, distributie en andere logistieke complicaties als gevolg van de coronapandemie.

De 30 elektrische bussen werden gisteren overgedragen aan EMT Madrid in het Operations Center van het bedrijf in Carabanchel. Aanwezig waren de heer Borja Carabante, voorzitter van EMT Madrid en raadslid voor Milieu en Transport van Madrid; de heer Carlos Sierra, directeur transportdiensten van EMT Madrid; en de heer Alfonso Sánchez, algemeen directeur van EMT Madrid.

De overdracht volgt na een levering van 15 elektrische 12-meter bussen van BYD die in mei 2020 aan EMT Madrid zijn afgeleverd - de eerste keer dat BYD voertuigen aan de Spaanse hoofdstad had geleverd. Sinds de ingebruikname bij EMT Madrid heeft de elektrische busvloot van 15 voertuigen meer dan 300.000 km afgelegd, waardoor de CO2-uitstoot met ongeveer 300.000 kg is verminderd.

Nu de nieuwe levering van 30 voertuigen dit jaar is voltooid, rijden er in totaal 45 elektrische bussen van BYD voor EMT Madrid, een van de grootste OV-operators van Spanje, met een vloot van ongeveer 2.000 voertuigen en een netwerk van 218 routes. De BYD-vloot vervangt de verouderde dieselbussen van het in Madrid gevestigde bedrijf en draagt tegelijkertijd aanzienlijk bij aan een schoner milieu in de stad.

BYD's 12 meter lange elektrische bus blijft het best verkochte model van het bedrijf in Europa met meer dan 700 exemplaren die nu in de hele regio in bedrijf zijn. De vloot toont zijn operationele productiviteit en betrouwbaarheid, zowel in de hete, droge omstandigheden van het Iberisch schiereiland als in de extreme kou van Noord-Scandinavië. Naast de betrouwbaarheid was EMT Madrid zeer onder de indruk van de actieradius van het 12-metermodel, de concurrerende onderhoudskosten en de fabrieksgarantie, wat aanleiding gaf tot een herhaalbestelling.

“Met de ingebruikname van deze elektrische bussen van BYD is er aanzienlijke vooruitgang geboekt om onze doelstellingen te bereiken in Madrid: het afbouwen van de dieselaangedreven vloot tegen 2023, waarbij 100% van onze voertuigen schoon rijdt, dit alles in het kader van de huidige strategie voor Milieu en Duurzaamheid 'Madrid 360 '”, Aldus Carlos Sierra, directeur Transport van EMT Madrid.

"We zijn verheugd dat we ons leveringsschema voor EMT Madrid hebben kunnen vervroegen", aldus Joaquín Bellido, verkoopdirecteur van BYD Iberia eBus, "onze ultra-efficiënte productietechnieken en goede samenwerking binnen onze toeleveringsketen hebben ons in staat gesteld om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Het is erg bemoedigend om te zien dat grote PTO's zoals EMT Madrid vastberaden zijn om over te schakelen op een eMobility-oplossing, en ik ben erg trots dat BYD voorop loopt in die ontwikkelingen van nieuwe energieoplossingen en het helpt om duurzame openbaarvervoersinfrastructuur in heel Europa te leveren."

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden