Clicky

 
Transport Online - Wensink Trucks en Trucks & Trailer groeien hard door

Wensink Trucks en Trucks & Trailer groeien hard door

Wensink Trucks en Trucks & Trailer groeien hard door

ZWOLLE - “Wij zien een goede toekomst voor Wensink Trucks en Truck & Trailer en gaan zeker uitbreiden”, zegt Marco Boere, business unit directeur Trucks, Truck & Trailer en Bus. “Al is die groei geen doel op zich. Als je gewoon de goede dingen blijft doen en kwaliteit blijft leveren word je vanzelf groter.”

Truck & Trailer is onderdeel van Wensink Automotive; een van Nederlands grootste autobedrijven met ruim 1.300 medewerkers en 40 vestigingen. Het familiebedrijf opereert succesvol in zowel de personen- als bedrijfswagenmarkt. Zeker in de weerbarstige transportmarkt slaat de Wensink Trucks en Truck & Trailer aanpak aan.

Boere: “Het is een kwestie van meedenken en doen wat je belooft. Ondernemers en chauffeurs hebben behoefte aan een mobiliteitspartner die hun business begrijpt en op alle fronten meerwaarde biedt. Iedere keten is zo sterk als zijn zwakste schakel. Zelfs de beste truck kan niet zonder goede service. En alleen met een passende trailer haalt de beste truck het maximale uit het transport. Daarom bieden wij het totale pakket onder één dak aan.”

A-merken

Wensink Trucks behoort tot de grootste truckdealers van Nederland. De Daimler merken Mercedes-Benz en Fuso beslaan de hele truckrange. Van compacte distributievoertuigen tot aan zware langeafstandstrekkers en bouwvoertuigen. Rode draad in deze truckrange is de bewezen kwaliteit. Beide merken lopen voorop als het gaat om een lage kilometerkostprijs en een hoge veiligheidstandaard.

Die lijn trekt Truck & Trailer ook door als het gaat om trailers. Het onderhouden en repareren van trucks & trailers verzorgen wij voor elk merk en type truck en trailer welke verkrijgbaar zijn in de markt. Koelopleggers, huiftrailers ,containerchassis, kippers en silo opleggers. Het is dagelijkse business voor de medewerkers van Truck & Trailer. Voor de aansprekende merken als Van Hool, Kögel, Benalu en Magyar verzorgen wij de verkoop en zo worden oplossingen geboden voor elke vraag naar getrokken materieel.

Filosofie

Vijf jaar geleden startte Wensink met Truck & Trailer. Een logische ontwikkeling meent Boere: “We staan al langer bekend als grootste Mercedes-Benz dealer van Nederland met 16 truckvestigingen. Maar om groot te blijven, moesten we ook groter gaan denken. Ontzorgen en one-stop-shopping is de filosofie van Truck & Trailer. Die begrippen klinken wellicht wat uitgehold en commercieel. Maar met verkoop van nieuwe en gebruikte trucks en trailers, verhuur, lease, wagenparkbeheer, connectiviteit, reparatie en onderhoudscontracten, parts en natuurlijk service voor zowel trucks als trailers maken we weldegelijk dagelijks het verschil voor onze klanten. Trucks en trailers zijn hier onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat scheelt de transporteur tijd, kosten en zorgen. Ons concept sluit aan bij vele regionale, nationale en internationale transportbedrijven. Onze aanpak heeft dus toekomst.”

Duurzaamheid

Het verduurzamen van het wegvervoer is al decennia onderwerp van gesprek. Door de jaren heen werden Euro-normeringen aangescherpt en inmiddels rijden de eerste elektrische distributietrucks in de binnensteden.

Boere: “De Truckmerken zetten de komende jaren ook in op elektrische en waterstof Trucks. In ons busbedrijf te Groningen hebben wij ruime ervaring opgedaan met het onderhouden van elektrische en waterstof bussen. Deze ervaring zetten wij in op alle Wensink Trucks en Truck & Trailer vestigingen om zo de service partner te blijven in de toekomst. Ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. En hoewel we die op de voet volgen, vinden we het belangrijk om vooral ook nu op duurzaamheid in te zetten."

"Heel simpel, een goed onderhouden truckcombinatie die perfect op de inzet is afgestemd, verbruikt aantoonbaar minder brandstof. Iedere procent brandstofbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar betekent direct het zelfde percentage aan CO2-reductie. Onze klanten worden gedwongen om aan steeds hogere duurzaamheidseisen te voldoen. We zijn daarom continu in gesprek met verschillende verladers en transportbedrijven om te kijken wat we bij kunnen bijdragen aan hun uitdagingen. Soms kan dat heel eenvoudig. Door bijvoorbeeld onze nieuwe locatie aan te laten sluiten bij grote transportbedrijven en nationale en internationale doorgangsroutes en zo bij te dragen aan bijvoorbeeld kill empty running."

Service

Het onderhoud aan trucks en trailers wordt bij Wensink vaak afgedekt in een reparatie & onderhoudscontract of beheercontract en zo neemt Wensink een deel het wagenparkbeheer voor zijn rekening. Een groeiend aantal trucks van Mercedes-Benz is uitgerust met connectiviteit systemen Uptime of FleetBoard waardoor de truckspecialisten op afstand de technische staat van het voertuig kunnen uitlezen en onderhoud preventief in kunnen plannen. “Maar alles valt of staat met de kwaliteit van de werkplaats,” voegt Boere toe.

“Dat betekent dat we specialisten in huis hebben die de trucks en trailers in topconditie houden. Als voorbeeld in Oost-Nederland is veel bulktransport en rijdende melkontvangst. We hebben monteurs die precies weten wat die inzet aan onderhoud vraagt. Iedere dag staan er tweehonderdvijftig truckmonteurs klaar voor onze klanten. Om met de nieuwste technieken uit de voeten te kunnen, krijgen ze doorlopend opleidingen en trainingen. Daarnaast hebben we het voorraadbeheer voor onderdelen en accessoires goed georganiseerd zodat men in de werkplaats niet mis grijpt. We leggen de lat echt hoog voor de service aan trucks en trailers.”

Voor ongeplande werkzaamheden heeft Truck & Trailer ook een eigen 24-uurs service.

Mogelijkheden

Of de klant nu een truck of trailer koopt, huurt, least, bij Wensink Trucks en Truck & Trailer kan hij alle kanten uit. De flexibiliteit gaat gepaard met een goed advies van de accountmanagers. Het komt soms voor dat een bedrijf koop-, lease en huurconstructies bij Wensink heeft lopen. “Sommige klanten hebben extra inzet nodig door seizoen invloeden”, verduidelijkt Boere. Dan is het aantrekkelijker voor ze om te huren. Dat kan bij ons.”

Truck & Trailer heeft vestigingen in Lochem, Winschoten en Zwolle. Boere: “Wij hebben de ambitie om steeds meer klanten in heel Nederland te bedienen. Het kan zijn dat daar ook meer vestigingen bij horen. Ook in Duitsland en België? Zeg nooit, nooit! Daarom zijn wij ook u ook op zoek naar gepassioneerde monteurs die graag werken aan mooie trucks & trailers.”

Bedrijfsgegevens

Wensink Truck & Trailer
Lippestraat 2
8028 PS Zwolle
Website: www.truckentrailer.nl


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden