Clicky


Italiaanse zanger Damiano David negatief getest op drugs

Italiaanse zanger Damiano David negatief getest op drugs
24-05-2021 19:24 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De Italiaanse zanger Damiano David van songfestivalwinnaar Måneskin is negatief getest op gebruik van drugs. Dat heeft de EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseerde, maandag laten weten. David reageerde daarop op zijn Instagram met een screenshot van de verklaring van de EBU, met slechts één woord in het bijschrijft: "Voilà". Hiermee verwijst hij naar de Franse inzending van Barbara Pravi voor het Songfestival, die tweede werd.

De zanger van de Italiaanse rockgroep leek in de zogenoemde 'green room' coke te snuiven. Hij boog voorover naar de tafel en maakte een snuivende beweging. Het filmpje werd veel gedeeld op sociale media. De zanger zelf ontkende: er zou een glas gebroken zijn bij de tafel van Italië en de zanger zou dit glas hebben opgeruimd. EBU had al geconstateerd dat er inderdaad een gebroken glas is gevonden.

De organisatie laat weten gealarmeerd te zijn door het nepnieuws van het vermeende drugsgebruik van David. Dat heeft volgens de EBU de overwinning van de Italianen onterecht overschaduwd. Nu de drugstest negatief blijkt is de zaak voor de organisatie gesloten.

Pravi en haar nummer Voilà waren favoriet bij de bookmakers. Maar door de publieksstemmen eindigde Italië hoger en won de band Måneskin zaterdag het liedjesfestijn met hun nummer Zitti E Buoni. De EBU feliciteert Italië en zegt uit te kijken naar de volgende editie van het Songfestival, die in Italië zal plaatsvinden.