Clicky


Antwerps hoofdkantoor mediagroep DPG weer vrijgegeven

Antwerps hoofdkantoor mediagroep DPG weer vrijgegeven
24-05-2021 18:34 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - [update19:45 uur] De Antwerpse politie heeft het hoofdkantoor van kranten- en televisiebedrijf DPG Media in Antwerpen weer vrijgegeven. Ook de 'veiligheidszone' rondom het gebouw, waar de politie extra kon controleren, is opgeheven. Bij de ingang van het gebouw blijft wel extra bewaking staan. Eerder maandagavond werd het pand ontruimd nadat onbekenden dreigden met een aanslag op het kantoor.

De dreiging was alleen gericht aan de Belgische locatie in Antwerpen en niet aan de Nederlandse tak van DPG Media, lieten zowel de Belgische als Nederlandse woordvoerders van het bedrijf weten.

De Antwerpse politie zou hebben vernomen dat een commando een aanslag zou willen plegen op de gebouwen van DPG Media, meldde de krant Het Nieuwsblad. De politie, die al dagen speurt naar een gewapende Belgische militair die een aanslag zou willen plegen, zei geen risico te willen nemen.

Tot DPG Media, in Nederland voorheen bekend als De Persgroep, behoren onder meer het AD en de Volkskrant, de Belgische krant Het Laatste Nieuws en televisiezender VTM.