Clicky


Krone vouwwand afzetbakken voor De Boer Transport

Krone vouwwand afzetbakken voor De Boer Transport
24-05-2021 09:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

TIJNJE - De Boer Transport uit Tijnje heeft drie nieuwe Krone afzetbakken in gebruik genomen. De speciale afzetbakken zijn voorzien van zijdeuren aan de linker zijde waardoor belading van de zijkant mogelijk is. De voor Huckepack verkeer geschikte afzetbakken staan op een zogenaamd 0-frame waardoor ze zonder hulpframe op het Scania chassis staan. Daardoor ontstaat er binnen de wettelijke beperking van vier meter een inwendige hoogte van 286,5 centimeter.

De Boer Transport zet al geruime tijd met succes LZV combinaties in voor het transport van en naar Scandinavië. Daarvoor gebruikt het bedrijf motorwagens in combinatie met Krone dolly’s en 13,60 meter opleggers, overwegend ook van Krone. Voor het transport van stukgoed is belading vanaf de zijkant onmisbaar. Verder biedt een gesloten opbouw een betere bescherming van de soms kwetsbare lading. De Krone ‘Faltwand Drybox’ opbouw is dan ook de ideale oplossing voor dit type transport.

De afzetbak is eenvoudig te wisselen als dat nodig is maar De Boer Transport kiest er vooralsnog voor om de laadbakken op de trucks te laten staan. In combinatie met een Krone dolly en een standaard, drie assige oplegger voldoet de combinatie aan de strenge Duitse LZV eisen. Het geheim schuilt in de Scania motorwagen met zijn elektrisch sturende naloopas. Daarmee voldoet de bestreken baan aan de strenge eisen voor de Duitse LZV toelating. Een andere eis waar Scania aan kon voldoen was het leveren van het juiste, lage chassis voor deze toepassing.

Volledig gegalvaniseerd

De door Scania dealer Rinsma in Drachten geleverde Scania R520 V8 Highline motorwagen is door Yntema Carrosseriebouw in Heerenveen voorzien van een zogenaamd 0-frame met twistlocks. Daarbij zijn de armen met de twistlocks aan de zijkant van het chassis gemonteerd waardoor de afzetbak vlak op het chassis staat. Daarmee wordt hoogte bespaard en dat biedt de mogelijkheid om de extra hoge afzetbak binnen de vier meter te vervoeren. Met name de grote inwendige hoogte en de afwerking van de Krone opbouw waren voor De Boer reden om over te gaan tot de aanschaf van drie van deze laadbakken.

"Wij rijden groupage vervoer en daarbij is volume belangrijk. Onze opleggers die als volgtrailers fungeren bij de LZV hebben ook de maximale inwendige afmetingen. Deze Krone laadbakken passen dan ook heel goed in ons LZV concept, met name door de mogelijkheid van belading vanaf de zijkant."

De Krone laadbakken zijn volledig gegalvaniseerd en aan de binnenzijde afgewerkt met betonplex platen en voldoende sjorpunten voor ladingzekering.

More M3 = Less CO2

Naast het opbouwen van het frame voor de afzetbak tekende Yntema Carrosseriebouw ook voor het afwerken van het chassis, met onder meer een RVS zijafdichting en RVS kisten voor ladingzekering materialen. De Scania motorwagen is voorzien van alle veiligheid systemen die in Duitsland verplicht zijn voor toepassing als LZV.

Eén van die verplichtingen is een naar achteren gericht camera systeem op de volgtrailer. De Boer Transport koos voor het draadloze Haloview camerasysteem. De laadbak is door reclamebureau Krekt Dijksma voorzien van een fraaie print met de tekst ‘More M3 = Less CO2’ waarmee De Boer Transport het duurzame karakter van het LZV concept onderstreept.