Clicky

 Dodental door ongeluk met kabelbaan bij Lago Maggiore loopt op

Dodental door ongeluk met kabelbaan bij Lago Maggiore loopt op
23-05-2021 20:14 | Buitenland | auteur ANP

TURIJN - [update 20:45 uur] Veertien mensen zijn zondag om het leven gekomen door een ongeluk met een kabelbaan bij het Lago Maggiore in Noord-Italië. Een kind ligt zwaargewond in het ziekenhuis in Turijn en verkeert nog in levensgevaar. Alle slachtoffers zijn geborgen of naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats bij de kabelbaan van het dorpje Stresa naar de plaats Mottarone. Een kabel zou het hebben begeven, waardoor de cabine zo'n 300 meter voor het eindpunt op de top naar beneden stortte. De kabelbaan gaat in twintig minuten tot een hoogte van 1492 meter. De plek waar de cabine neerstortte is lastig toegankelijk doordat het een beboste en bergachtige omgeving is.

De meeste mensen waren volgens de autoriteiten op slag dood. Twee kinderen van 5 en 9 jaar oud werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is aan zijn verwondingen overleden.

Premier Mario Draghi en president Sergio Mattarella hebben met "grote droefheid" kennis genomen van het ongeluk. De Italiaanse regering zegt dat wordt onderzocht of de controles die in het verleden zijn uitgevoerd goed genoeg waren.

In het nabijgelegen Stresa waren mensen emotioneel na het ongeluk. Een 27-jarige studente zegt dat ze een uur voor het ongeluk met de kabelbaan was gegaan. "Wij merkten niets van een mogelijk defect." Volgens een lokale restauranteigenaar wordt de kabelbaan goed onderhouden. "Daar is veel geld ingestopt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats